Τιμητικά βραβεία σε Κατρίν Ντενέβ – Πέδρο Αλμοδόβαρ

European Film Awards 2013

Η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου βράβευσε την Κατρίν Ντενέβ για την εντυπωσιακή καριέρα πενήντα ετών, με ρόλους που εκτείνονται από την «Ωραία της Ημέρας» μέχρι το «Χορεύοντας στο Σκοτάδι» του Λαρς Φον Τρίερ.

Ωστόσο, η Ντενέβ, που βρέθηκε στο Βερολίνο για να λάβει τιμητική βράβευση συνολικού έργου από την Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου, δεν φάνηκε να είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένη για την τιμή αυτή, όπως γράφει η Guardian.

«Τιμητικό βραβείο συνολικού έργου – αυτές δεν είναι καλές λέξεις», είπε η 70χρονη γαλλίδα ηθοποιός στους δημοσιογράφους πριν την τελετή. «Για να είναι βραβείο συνολικού έργου σημαίνει ότι είσαι νεκρός. Δεν είναι βραβείο που δίνεις σε κάποιον που είναι ζωντανός».

Μάλιστα, η Ντενέβ υπήρξε μούσα του σχεδιαστή Υβ Σεν Λοράν και μοντέλο για τη Μαριάν, το εθνικό σύμβολο της Γαλλίας.

Από την άλλη, στη σκηνή των βραβείων οι καλεσμένοι έκαναν ουρά για να της δώσουν συγχαρητήρια. «Χωρίς αμφιβολία είσαι μια από τις σπουδαιότερες ηθοποιούς του κόσμου» της είπε ο Βιμ Βέντερς, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου. «Είσαι η βασίλισσα του ευρωπαϊκού κινηματογράφου, αν είχαμε αριστοκρατία, και ταυτόχρονα είσαι η πιο όμορφη γυναίκα στη γη.»

Τέλος, ο Πέδρο Αλμοδόβαρ στην τελετή απονομής των Ευρωπαϊκών Βραβείων Κινηματογράφου, παρέλαβε τιμητικό βραβείο, μίλησε για τις δραματικές περικοπές κονδυλίων στον τομέα του Πολιτισμού για την «απαίσια πολιτιστική πολιτική» των κυβερνώντων στην πατρίδα του και χαρακτήρισε το 2013 ως «τη χειρότερη χρονιά για την κινηματογραφική βιομηχανία».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;