Με πόσους υπαλλήλους μένει το ΕΚΠΑ;

dioikitikoi

Τη συνέχιση της απεργίας μέχρι την Τετάρτη, ανακοίνωσαν οι διοικητικοί του ΕΚΠΑ, αλλά το ενδιαφέρον κομμάτι της ανακοίνωσης, αφορά τα στοιχεία για τον αριθμό των διοικητικών που μένουν:

Η έναρξη του εξαμήνου με 571 εργαζόμενους σε διαθεσιμότητα και αργία (399 σε διαθεσιμότητα και 172 σε αργία) είναι πρακτικά αδύνατη, καθώς: 36 υπηρεσίες του ΕΚΠΑ χάνουν ΟΛΟ το προσωπικό τους, άλλες 11 υπηρεσίες χάνουν από 75% και πάνω του προσωπικού τους και άλλες 42 χάνουν από 50-75% του προσωπικού τους, ενώ 43 υπηρεσίες μένουν χωρίς προϊστάμενο. Στις Γραμματείες Τμημάτων, που εξυπηρετούν το σύνολο των φοιτητών τους και όλες τις λειτουργίες των Τμημάτων, ο μέσος όρος απώλειας προσωπικού είναι 67%.

Επιπλέον, εγείρονται σοβαροί κίνδυνοι τόσο για την ασφάλεια των φοιτητών, των ερευνητών και των διδασκόντων όσο και, ευρύτερα, για τις συνθήκες διδασκαλίας και έρευνας. Λόγω διαθεσιμότητας του αρμόδιου προσωπικού, οι φοιτητές, οι ερευνητές, οι διδάσκοντες και οι άλλες κατηγορίες προσωπικού θα μεταβούν σε χώρους χωρίς φύλαξη, χωρίς στοιχειώδεις συνθήκες ασφάλειας των εγκαταστάσεων, όπου βλάβες, βραχυκυκλώματα, κ.α. είναι αδύνατο να αντιμετωπιστούν. Επίσης δεν είναι δυνατή η θέρμανση των χώρων.

Στα λοιπά, το ΔΤ επισημαίνει:

Οι εργαζόμενοι είναι έτοιμοι να επιστρέψουν στη δουλειά τους και να καταστεί δυνατή η λειτουργία του Ιδρύματος αν ανασταλεί η ΚΥΑ, ανακληθούν οι λίστες διαθεσιμότητας τόσο των καταργούμενων όσο και των μοριοδοτούμενων κλάδων και αρθούν οι πειθαρχικές διώξεις των συναδέλφων μας και του Πρύτανη.

Στο πλαίσιο αυτό καλούμε το Υπουργείο:

1. Να ανακαλέσει άμεσα τις διαπιστωτικές πράξεις της διαθεσιμότητας καταργούμενων και μοριοδοτούμενων εργαζόμενων. Οι πίνακες της μοριοδότησης που εγκρίθηκαν από το ΑΣΕΠ, επικυρώθηκαν από το Τριμελές Ειδικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο και στη συνέχεια δημοσιοποιήθηκαν, βρίθουν λαθών και ανακριβειών και το Υπουργείο Παιδείας όχι μόνο το γνωρίζει, αλλά και το έχει παραδεχθεί.

 2. Να καταργήσει το ιδιώνυμο πειθαρχικό αδίκημα της μη απογραφής.

3. Να ενταχθούν οι ΙΔΑΧ εργαστηριακοί σε θέσεις μονίμων ΕΔΙΠ, να έχουν ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις με αυτούς και να τους αναγνωριστεί η προϋπηρεσία.

4. Να βγάλει νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση ενδοιδρυματικής και διαιδρυματικής κινητικότητας που να συνάδει με την πρότασή του.

Καλούμε το υπουργείο να αναγνωρίσει το αυτονόητο: ότι ο διάλογος είναι αναγκαία προϋπόθεση για την επίλυση οποιουδήποτε ζητήματος.

Οποιαδήποτε άλλη προσέγγιση από πλευράς του, οδηγεί σε αδιέξοδο για το οποίο είναι αποκλειστικά υπεύθυνο .

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

22-04-2024

Θεσσαλονικη

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

15-03-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;