Δήμος Πυλαίας | Υποτροφίες σε μαθητές και φοιτητές

Υποτροφίες

Προκήρυξη υποτροφιών του κληροδοτήματος Βασιλικής Κοτζαµάνη, για εκπαίδευση απόρων µαθητών Λυκείου, σπουδαστών Τ.Ε.Ι., φοιτητών Α.Ε.Ι., και πτυχιούχων Α.Ε.Ι. για µεταπτυχιακές σπουδές, δηµοτών της ∆ηµοτικής Κοινότητας Πυλαίας, για το έτος 2013-2014 (σχετική η Α∆Σ 675/2013).

Ο ∆ήµαρχος του ∆ήµου Πυλαίας – Χορτιάτη προκηρύσσει δέκα (10) υποτροφίες για την εκπαίδευση απόρων παιδιών, δηµοτών της δηµοτικής κοινότητας Πυλαίας, για το Σχολικό έτος 2013-2014. Οι υποτροφίες αφορούν την εκπαίδευση µαθητών Λυκείου, σπουδαστών Τ.Ε.Ι., φοιτητών Α.Ε.Ι., σχολείων και εκπαιδευτικών ιδρυµάτων της ηµεδαπής της ∆ηµόσιας Εκπαίδευσης, και σε πτυχιούχους ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυµάτων για µεταπτυχιακές σπουδές, σύµφωνα µε τους όρους της διαθήκης της Βασιλικής Κοτζαµάνη.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει:

Α) Να είναι ελληνικής ιθαγένειας ή καταγωγής.

Β) Να είναι δηµότες της ∆ηµοτικής Κοινότητας Πυλαίας.

Γ) Να είναι άποροι.

∆) Να διακρίνονται για την επίδοσή τους στις σπουδές τους και στο ήθος. Η διάρκειά τους θα κυµαίνεται από ένα διδακτικό έτος έως ολοκληρώσεως των σπουδών, µε την προϋπόθεση ότι κάθε χρόνο θα υποβάλλουν στον ∆ήµο τα δικαιολογητικά από τα οποία θα προκύπτει ότι δεν έχει επέλθει µεταβολή ως αναφορά την δηµοτική, περιουσιακή κατάσταση και την επίδοση των υποτρόφων.

Η καταβολή της κάθε υποτροφίας θα γίνεται µέσω της Ε.Τ.Ε. στην αρχή κάθε τριµηνίας προκαταβολικά. Η διαδικασία υποβολής των δικαιολογητικών είναι η εξής :

1. Για την χορήγηση των υποτροφιών δικαιούνται να υποβάλλουν αιτήσεις οι γονείς, οι σπουδαστές, οι φοιτητές και οι κηδεµόνες των παιδιών, που είναι δηµότες της ∆ηµοτικής Κοινότητας Πυλαίας και έχουν ανάγκη οικονοµικής ενίσχυσης.

2. Για να τύχουν οι ανωτέρω υποτροφίας, θα πρέπει να υποβάλλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, από τα οποία θα προκύπτει ότι διακρίθηκαν στις σπουδές τους και στο ήθος.

Δείτε εδώ την κατανομή των υποτροφιών

Η διαδικασία επιλογής των υποτρόφων είναι η εξής: Η επιλογή και η ανακήρυξη των υποτρόφων θα γίνει χωρίς διαγωνισµό, αλλά µε απόφαση του ∆ηµοτικού Συµβουλίου του ∆ήµου Πυλαίας – Χορτιάτη, η οποία θα ανακηρύσσει τους υποτρόφους και η οποία θα αναρτηθεί στον πίνακα ανακοινώσεων του ∆ηµαρχείου (Απ.Σαµανίδη 21 – Πανόραµα).

Μεταξύ περισσοτέρων υποψηφίων που έχουν τα ίδια προσόντα θα διενεργηθεί κλήρωση. Οι ενδιαφερόµενοι για την χορήγηση της υποτροφίας θα πρέπει να καταθέσουν αίτηση έως και την ∆ευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014.

Οι αιτήσεις θα υποβληθούν στο ∆ηµαρχείο του ∆ήµου Πυλαίας – Χορτιάτη (οδός Απ. Σαµανίδη 21 – Πανόραµα, ισόγειο – γραφείο 10, πληροφορίες Ιωαννίδου Κων/να, τηλ. 2313301086) Α. ∆ΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΟ∆ΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ

1. Αντίγραφο αποδεικτικού σπουδών (ενδεικτικό, απολυτήριο, πτυχίο ή πιστοποιητικό σπουδών) µε διαγωγή κοσµιωτάτη ή πιστοποιητικό του Σχολείου που φοιτεί ή που φοίτησε (αποφοίτησε) µε µέσο όρο βαθµολογίας τουλάχιστον πολύ καλά «Λίαν Καλώς». Αν ο ενδιαφερόµενος είναι φοιτητής, θα προσκοµίσει βεβαίωση αναλυτικής βαθµολογίας συνολική έως το τρέχον εξάµηνο.

2. Βεβαίωση του ηµεδαπού ή αλλοδαπού Πανεπιστηµίου (µεταφρασµένη στα Ελληνικά), από την οποία θα προκύπτει, ότι ο ενδιαφερόµενος φοιτητής έχει γίνει δεκτός για µεταπτυχιακές σπουδές.

3. Εκκαθαριστικό σηµείωµα φόρου εισοδήµατος ή αντίγραφο της δήλωσης φορολογίας εισοδήµατος περί των εισοδηµάτων αυτού και των γονέων του για τα εισοδήµατα οικ. έτους 2012 και Ε9 µε υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986 περί των περιουσιακών στοιχείων αυτού και της οικογένειάς του.

4. Επικυρωµένο αντίγραφο αστυνοµικής ταυτότητας.

5. Υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/1986 ότι δεν παίρνει άλλη υποτροφία.

Όταν πρόκειται για ανηλίκους η υπεύθυνη δήλωση υποβάλλεται από τους νοµίµους εκπροσώπους του. 6. Οποιοδήποτε άλλο έγγραφο κρίνει η επιτροπή αξιολόγησης των υποτροφιών.

Β. ∆ΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΑΖΗΤΗΘΟΥΝ ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ

1. Πιστοποιητικό γέννησης

2. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης και

3. Αντίγραφο ποινικού µητρώου (µόνο για φοιτητές)

Η διαδικασία χορήγησης θα γίνει βάσει των διατάξεων του Ν.4182/2013 και τις τροποποιήσεις του.

Σε περίπτωση διακοπής των σπουδών ή πληµµελούς παρακολούθησης των µαθηµάτων, το ∆ηµοτικό Συµβούλιο Πυλαίας – Χορτιάτη έχει το δικαίωµα αναστολής ή διακοπής της υποτροφίας.

Το ∆ηµοτικό Συµβούλιο έχει υποχρέωση να παρακολουθεί την όλη πορεία σπουδών των υποτρόφων και να αξιώνει απ’ αυτούς την υποβολή αποδεικτικών στοιχείων επίδοσής τους.

Η µη υποβολή των ζητηθέντων αποδεικτικών στοιχείων συνεπάγεται διακοπή της υποτροφίας.

Οι ενδιαφερόµενοι µπορούν να υποβάλλουν ένσταση κατά της επιλογής, εντός 10 ηµερών από την τοιχοκόλληση της αποφάσεως του ∆.Σ. µε την οποία ανακηρύσσονται οι υπότροφοι, σύµφωνα µε τις διατάξεις του άρθρου 33 του από 18/18-8-41 Κανονιστικού διατάγµατος (ΦΕΚ 286/23-8-1941 τ.Α’).

Μετά την πάροδο της 10 ήµερης προθεσµίας και εφόσον έχουν υποβληθεί ενστάσεις, ο ∆ήµος υποβάλλει όλα τα δικαιολογητικά της επιλογής και ανακήρυξης των υποτρόφων µαζί µε τις τυχόν ενστάσεις κατά του πίνακα επιλογής αυτών καθώς και τις απόψεις επ’ αυτών στην Αποκεντρωµένη ∆ιοίκηση Μακεδονίας Θράκης και στη ∆ιεύθυνση Εθνικών Κληροδοτηµάτων – Τµήµα Εποπτείας. Με απόφαση του Γενικού Γραµµατέα της Αποκεντρωµένης ∆ιοίκησης εγκρίνεται ως προς όλους ή ως προς µερικούς υποψηφίους η πράξη επιλογής και ανακήρυξης των υποτρόφων του κληροδοτήµατος, εφόσον δεν έγιναν σύµφωνα µε την συστατική πράξη ή τον οργανισµό ή τις διατάξεις που ισχύουν. Η πράξη ανακήρυξης των υποτρόφων εκτελείται µετά την εγκριτική απόφαση της Αποκεντρωµένης ∆ιοίκησης.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Χαλάνδρι

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;