Το ξέσπασμα του Πρύτανη ΕΚΠΑ Πελεγρίνη κατά του Υπουργού Παιδείας [video]

Ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Θεοδόσης Πελεγρίνης στην σημερινή του ομιλία εξαπέλυσε κατηγορίες προς τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, αποκαλώντας τον εμμέσως πλην σαφώς, δικτάτορα και παρομοιάζοντας τον με τον Φράνκο.

Ωστόσο κατηγόρησε και το Συμβούλιο του Πανεπιστημίου και πως «λειτούργησε ως 5η φάλαγγα του Φράνκο» και ως το δεξί χέρι του υπουργού.

Κατά της παραπομπής του πρύτανη για το πειθαρχικό η Σύγκλητος του ΕΚΠΑ.

Σημειώνουμε πως στο πλευρό των διοικητικών υπαλλήλων φαίνεται να είναι ο κ Πελεγρίνης, αφού εμφανίστηκε και μίλησε σε εκδήλωση των καθηγητών για να υπερασπιστεί την θέση του, ενώ όσα είπε καταχειροκροτήθηκαν από τους διοικητικούς υπαλλήλους.

Τέλος δήλωσε:

«Δεν ξέρω αν ποτέ ξανά ήταν τόσο γεμάτη η αίθουσα του πανεπιστημίου μας» είπε ο Θεοδόσης Πελεγρίνης ξεκινώντας την ομιλία του και στη συνέχεια αποθέωσε τους διοικητικούς υπαλλήλους. «Αισθάνομαι δέος απέναντι στους απεργούς που δίνουν το αίμα τους για να σώσουν τη σάρκα τους.

Προτιμώ ένα πανεπιστήμιο με ζωντανούς φοιτητές, που προσπαθώ να τους πείσω με επιχειρήματα ακόμη κι αν με προπηλακίζουν παρά ένα πανεπιστήμιο που θα έχει παρεισφρήσει η Χρυσή Αυγή και ο φασισμός. Είμαστε το μοναδικό κομμάτι της χώρας που δεν έχει μπει η Χρυσή Αυγή όπως σε όλη την υπόλοιπη κοινωνία

Δεν ξέρω αν θα είμαι αύριο εδώ αλλά είμαι υπερήφανος για τους υπαλλήλους μας», πρόσθεσε και πριν τελειώσει τη φράση του ήρθε η …αποθέωση, με τους διοικητικούς υπαλλήλους να τον καταχειροκροτούν όρθιοι. Και συνέχισε λέγοντας πως οι απεργοί διοικητικοί υπάλληλοι «έδωσαν ένα μάθημα στην κοινωνία για το πως πρέπει να αγωνιζόμαστε ακόμη κι αν ξέρουμε ότι θα χάσουμε».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;