Διχασμός στο ΕΚΠΑ | Διαβάστε τα παρασκήνια

ekpa3

Διχασμός φαίνεται να επικρατεί στο ΕΚΠΑ αφού με έκτακτη απεργία και συγκέντρωση στα Προπύλαια αύριο Τετάρτη στις 09:00, απαντά το μέτωπο Πρύτανη Πελεγρίνη – διοικητικών στην πρωτοβουλία του προεδρείου του Πανεπιστημίου Αθηνών να στήσει απεργοσπαστική κάλπη.

Σημειώνουμε πως η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

“Ζητάμε συγγνώμη από τους 135.000 φοιτητές μας (προπτυχιακούς, μεταπτυχιακούς, υποψήφιους διδάκτορες) και από τις οικογένειές τους, για την καθυστέρηση των σπουδών τους. Πιστεύουμε ότι εντός των 35 εβδομάδων που απομένουν, μέχρι τέλος Ιουλίου, [26 εβδομάδες (13 εβδομάδες για κάθε εξάμηνο), πλέον 4 εβδομάδες διακοπών (Χριστούγεννα-Πάσχα), και 5 εβδομάδες για εξετάσεις, με σχετικές ρυθμίσεις της Πανεπιστημιακής Συγκλήτου)], είναι δυνατόν να μη χαθεί το εξάμηνο και η ακαδημαϊκή χρονιά.

Ζητάμε από το Δ.Σ. του Συλλόγου να στηθεί κάλπη την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου, από 09:30 π.μ. έως 15:30 μ.μ., σε αίθουσα του κεντρικού κτιρίου του Πανεπιστημίου, ώστε οι συνάδελφοι να στηρίξουν ή να απορρίψουν τη συγκεκριμένη πρότασή μας. Ζητάμε από τους συναδέλφους να στηρίξουν την παραπάνω πρότασή μας που οδηγεί στο άνοιγμα του Πανεπιστημίου και κανένας συνάδελφος να μη βγει στην ανεργία. Ζητάμε από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων να επιβεβαιώσει εμπράκτως τις υποσχέσεις του”

Ωστόσο άκαρπη ήταν σήμερα η συνάντηση του Υπουργού Παιδείας με τους πρυτάνεις των ΑΕΙ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μεταφορές

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Μαρούσι

800

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;