Αρβανιτόπουλος: Σε αργία από Δευτέρα ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ Πελεγρίνης

Πελεγρίνης

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσίευσε “ΤΟ ΈΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ”, από αύριο Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου “εκτός” Πανεπιστημίου θα βρίσκεται ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θεοδόσης Πελεγρίνης.

Συγκεκριμένα ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος  παραπέμπει τον κ. Πελεγρίνη σε πειθαρχικό συμβούλιο με την αιτιολογία της μη άσκησης των καθηκόντων του.

Αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά στα χρονικά, το να τεθεί εκτός καθηκόντων ένας πρύτανης, όμως από την πλευρά της κυβέρνησης θεωρούν πως είναι το ύστατο όπλο για το άνοιγμα του Πανεπιστημίου Αθηνών καθώς και την άρση του τρομερού αδιεξόδου στο οποίο έχει περιέλθει το ζήτημα αυτό.

Όπως ορίζει ο νόμος Πλαίσιο ο υπουργός Παιδείας έχει το δικαίωμα σε περίπτωση που κρίνεται ότι ο πρύτανης δεν ασκεί καθήκοντα που να είναι προς το συμφέρον του Ιδρύματος -που σημειωτέον είναι ΝΠΔΔ- να τον παραπέμπει σε πειθαρχικό συμβούλιο και έως την εκδίκαση της υποθέσεώς του να τον θέτει σε αργία.

Αναφέρουμε δηλώσεις του υπουργού Παιδείας την περασμένη Παρασκευή (μπορείτε να την δείτε όλη εδώ):

«Επικοινώνησα με τον πρύτανη κ. Πελεγρίνη και του ζήτησα πρώτον να εφαρμόσει την ομόφωνη απόφαση της Συγκλήτου της 25ης Νοεμβρίου για επαναλειτουργία του Ιδρύματος και δεύτερον να προβεί πάραυτα σε δημόσια δήλωση και στις ενέργειες εκείνες που θα διασφαλίζουν το άμεσο άνοιγμα του πανεπιστημίου και το δικαίωμα των εργαζομένων στην εργασία που παρεμποδίστηκε.

Ο πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου πρέπει να ασκήσει τα καθήκοντά του όπως ο νόμος ορίζει, ώστε να μη θιγούν περαιτέρω το κύρος και οι λειτουργίες του Ιδρύματος».

Τέλος όπως αναφέρεται ο πρύτανης  Θεοδόσης Πελεγρίνης αντ’ αυτών προτίμησε να ταξιδέψει μέχρι το Παρίσι, όπου σήμερα παίζεται η παράστασή του «Ιουλιανός» στη γαλλική πρωτεύουσα.

Παράλληλα στο ΕΚΠΑ έχουμε υπό κατάληψη σχολές από συλλόγους φοιτητών, όπως και απεργιακές κινητοποιήσεις από τους διοικητικούς υπαλλήλους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;