Ολλανδία | Η πρακτική της Google αντιβαίνει στο νόμο

Google en cell REUTERS ok

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Reuters, η Ολλανδική Υπηρεσία προστασίας προσωπικών δεδομένων (DPA), αποφάσισε ότι η πρακτική της Google να συγκεντρώνει συνδυαστικά, από διάφορες υπηρεσίες της, τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών της αντιβαίνει στον αντίστοιχο Ολλανδικό νόμο, μετά από 7 μήνες έρευνας.

Πιο συγκεκριμένα, η Υπηρεσία ζήτησε συνάντηση με εκπρόσωπο της Google ώστε να συζητηθούν οι ανησυχίες περί αυτού του θέματος για να αποφασίσει εάν θα προβεί στις νόμιμες ενέργειες κατά της πρακτικής αυτής, γεγονός που μπορεί να επιφέρει μέχρι και αρκετά μεγάλο πρόστιμο στην Αμερικανική εταιρεία.

ΣΜάλιστα, σε απάντηση των παραπάνω, εκπρόσωπος της Google δήλωσε πως η εταιρεία παρέχει στους χρήστες των υπηρεσιών της επαρκώς ακριβείς πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο που διαχειρίζεται τα προσωπικά τους δεδομένα.

“Η πολιτική μας περί προστασίας προσωπικών δεδομένων, σέβεται τον Ευρωπαϊκό νόμο και μας επιτρέπει να αναπτύσσουμε απλούστερες και πιο αποτελεσματικές υπηρεσίες. Είμαστε σε συνεχή επαφή με την Ολλανδική Υπηρεσία και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε εις το διηνεκές” αναφέρεται στη δήλωση.

Από την άλλη, όπως αναφέρει το δημοσίευμα του Reuters, η απόφαση της Ολλανδικής υπηρεσίας, αντικατοπτρίζει τις ανησυχίες ολόκληρης της Ευρώπης σχετικά με τον όγκο των προσωπικών δεδομένων που συλλέγονται από υπηρεσίες αποθήκευσης δεδομένων τύπου “cloud”, δηλαδή χωρίς συγκεκριμένη εντοπιότητα, όπου τα δεδομένα χρηστών φυλάσσονται χωρίς οι ίδιοι να έχουν τον πλήρη έλεγχο σε αυτά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;