Microsoft | Η επιθετική καμπάνια εναντίον της Google

en-INTL_L_Scroogled_Im_Watching_You_Tshirt_S_DHF-01110_mnco

Η Microsoft τους τελευταίους μήνες έχει ξεκινήσει μια επιθετική διαφημιστική καμπάνια εναντίον των υπηρεσιών της Google.

Έτσι, αυτήν τη φορά αποφάσισε να φτιάξει μια σειρά από προϊόντα που επιτίθενται στον Chrome για την βοήθεια που προσέφερε η Google στο σκάνδαλο παρακολούθησης της NSA.

Πιο συγκεκριμένα, προϊόντα όπως κούπες καφέ, καπελάκια και μπλουζάκια αναγράφουν το σλόγκαν «Keep Calm while we steal your data» (μείνε ψύχραιμος όσο εμείς σου κλέβουμε τα δεδομένα), και κοστίζουν από 8 έως 28 δολάρια.

Μάλιστα, η Microsoft ξεκίνησε την εκστρατεία αυτή όταν λάνσαρε το νέο Outlook.com, ενώ υπόσχεται ότι δεν ρίχνει ούτε μια κλεφτή ματιά στα δεδομένα που ανταλλάσουν οι χρήστες της δικής της υπηρεσίας ηλεκτρονικής αλληλογραφίας προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί το σάλο που έχει προκαλέσει σε όλο τον κόσμο σχετικά με τις μεθόδους που η NSA κατασκόπευε σχεδόν τους πάντες.

Ωστόσο, τον Σεπτέμβριο, ο Caspar Bowden, πρώην σύμβουλος ασφαλείας της Microsoft από το 2001 έως το 2011, έγραφε στην Guardian ότι «δεν εμπιστεύεται την εταιρία (Microsoft)» έχοντας δει τα σχέδια που έφερε στο φως της δημοσιότητας ο Edward Snowden σχετικά με το σύστημα υποκλοπής PRISM, ενώ στις δηλώσεις του είχε αναφέρει ότι η Microsoft, αρνούμενη να δώσει προς έρευνα τον πηγαίο κώδικα που χρησιμοποιεί, κάνει αδύνατο τον οποιοδήποτε έλεγχο σχετικά με τους ισχυρισμούς της περί ασφάλειας.

Από την άλλη, ήδη εδώ και 2 χρόνια η Google έχει κατηγορήσει επίσημα τη Microsoft ότι αντιγράφει τα δεδομένα από τις αναζητήσεις που γίνονται στο Google προκειμένου να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα της δικής της μηχανής αναζήτησης, την Bing.

Η Microsoft κάνει τώρα πλάκα στην Google, πιστεύοντας ότι θα κερδίσει λίγο από το χαμένο έδαφος. Εσείς τι λέτε;;;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;