ΕΚΠΑ - ΕΜΠ | Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τη συνέχιση της απεργίας

ekpa vraveio

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Παναγιώτα Φάκου, διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων των διοικητικών υπαλλήλων στα Πανεπιστήμια.

Συγκεκριμένα, με εντολή της Εισαγγελίας, η διεύθυνση Κρατικής Ασφαλείας ανέλαβε τη διερεύνηση αν η κινητοποίηση των διοικητικών υπαλλήλων στο ΕΜΠ και ΕΚΠΑ συνεχίζεται, παρά την επίδοση της απόφασης του Πρωτοδικείου με την οποία κηρύχθηκε παράνομη.

Βάση της εισαγγελικής εντολής ερευνώμενο αδίκημα είναι η παραβίαση της δικαστικής απόφασης.

Η ανακοίνωση της εισαγγελίας:

«Σχετικά με συνέχιση της απεργίας των μελών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Ιδιωτικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, παρά το γεγονός ότι με την υπ’ αριθμ. 3006/2013 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών η εξαγγελθείσα τοιαύτη για το χρονικό διάστημα από 18-11-2013 έως 23-11-2013 έχει κριθεί παράνομη, διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, προς διερεύνηση της βασιμότητας των καταγγελλομένων. Η παραγγελία δόθηκε στη Διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας, στο πλαίσιο δε αυτής θα διερευνηθεί εάν η εν λόγω απεργία συνεχίζεται παρά την επίδοση της πιο πάνω απόφασης και, σε θετική περίπτωση, τυχόν στοιχειοθέτηση του αδικήματος της παραβίασης διάταξης δικαστικής απόφασης».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

Εκπαίδευση

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;