Μετρό | Δείτε τους εννέα νέους σταθμούς της Γραμμής 4

Αττικό μετρό | Νέα στάση Πειραιάς

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, εξετάζει την χρηματοδότηση του τμήματος της Γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας που θα εκτίνεται από το Άλσος Βεΐκου έως και τον Ευαγγελισμό.

Ειδικότερα στην συνάντηση του υπουργού Υποδομών Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με τον πρόεδρός της Βέρνερ Χόγιερ, συζητήθηκε η ανάγκη να ξεκινήσει το έργο εντός του 2014, με τη δημιουργία νέων εννέα σταθμών.

Οριστικές αποφάσεις αναμένονται μέσα στο 2014 από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ).

Συγκεκριμένα η Γραμμή 4 του Μετρό θα έχει σαν σταθμό αφετηρίας το Άλσος Βεΐκου και θα διασχίζει τους σταθμούς Γαλάτσι, Κυψέλη, Δικαστήρια, Αλεξάνδρας, Εξάρχεια, Πανεπιστήμιο, Κολωνάκι, φτάνοντας μέχρι τον υπάρχοντα σταθμό του Ευαγγελισμού. Η Γραμμή 4 θα περιλαμβάνει 29 σταθμούς με συνολική έκταση 33 χλμ., και με τη συνολική δαπάνη να ανέρχεται στα 3,3 δισ. ευρώ.

Τέλος, με βάση τους αρχικούς σχεδιασμούς της “Αττικό Μετρό” οι επεκτάσεις που αναμένεται να προωθηθούν μετά την κατασκευή του τμήματος Άλσος Βεΐκου – Ευαγγελισμός είναι οι εξής:

Ευαγγελισμός – Φάρος Ψυχικού και Φάρος Ψυχικού – Μαρούσι: Μιλάμε για το δεύτερο μεγάλο τμήμα της γραμμής 4, αφού περιλαμβάνει 10 σταθμούς και 10 χιλιόμετρα υπόγειας γραμμής. Αναμένουμε νέα μετά το 2015.

Άλσος Βεΐκου – Περισσός: Πρόκειται για μία σημαντική επέκταση πιθανότατα με 2 σταθμούς που θα ενώσει τη Γραμμή 4 με τη Γραμμή 1 του Μετρό στον σταθμό Περισσός, δίνοντας έτσι πολλαπλές δυνατότητες μετακίνησης στους επιβάτες.

Μαρούσι – Εθνική Οδός: Η επέκταση αυτή αναμένεται σε τρίτη φάση των επεκτάσεων καθώς για να αρχίσει χρειάζεται να έχει -έστω- μπει σε τροχιά η κατασκευή της γραμμής μέχρι το Μαρούσι. Η επέκταση αυτή θα περιλαμβάνει τρεις σταθμούς, ενώ θα φτάσει στην Εθνική Οδό περνώντας από τις περιοχές Πεύκης και Λυκόβρυσης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;