ΕΚΠΑ | Πιθανή έναρξη μαθημάτων την επόμενη εβδομάδα

ΕΚΠΑ

Update: Απεργία διοικητικών του ΕΚΠΑ έως και τις 11 Νοεμβρίου!

Ίσως και να σωθεί το εξάμηνο για το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, παρά τη συνεχιζόμενη για 9η εβδομάδα απεργία των διοικητικών του υπαλλήλων.

Πιο συγκεκριμένα, οι καθηγητές του Τμήματος Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου ανακοίνωσαν ότι ξεκινούν άμεσα τις παραδόσεις μαθημάτων λόγω του σοβαρού κινδύνου απώλειας του εξαμήνου, ενώ ορισμένα μαθήματα γίνονται και στην Ιατρική.

Μάλιστα, παρόμοιες αποφάσεις ενδέχεται να πάρουν κι άλλα τμήματα, αφού η τρέχουσα εβδομάδα είναι ίσως η τελευταία που μπορεί να χαθεί χωρίς να συμπαρασύρει σε οριστική απώλεια το εξάμηνο.

Από την άλλη, στο ΕΜΠ, στην έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μελών ΔΕΠ, αποφάσισαν την διακοπή της απεργίας και εκκίνηση της εκπαιδευτικής λειτουργίας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου από τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου.

Έτσι, ανάλογη απόφαση μάλλον θα πάρουν και στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, καθώς όπως φαίνεται η τάση είναι να ανοίξουν τα Πανεπιστήμια την ερχόμενη εβδομάδα.

Παράλληλα, στη χθεσινή συζήτηση της Συγκλήτου εισήλθε ομάδα αγνώστων φοιτητών οι οποίοι αρνήθηκαν να βγουν από την αίθουσα παρά τις εκκλήσεις των μελών της Συγκλήτου και η συνεδρίαση διακόπηκε.

Ακόμη, κεκλεισμένων των θυρών, αλλά με την παρουσία οκτώ πρυτάνεων συζητήθηκαν τη Δευτέρα επί τέσσερις ώρες στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας οι αιτήσεις αναστολής των πανεπιστημίων και του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αθηνών για το θέμα της διαθεσιμότητας 1.349 διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ.

Αν και οι προσφεύγοντες ζητούν την αναστολή της επίμαχης απόφασης χαρακτηρίζοντάς την αντισυνταγματική και οι νομικοί σύμβουλοι των πανεπιστημίων υποστήριξαν ότι η κατάργηση των θέσεων αυτών θα προκαλέσει αδυναμία λειτουργίας των ιδρυμάτων καθιστώντας αδύνατη τη φύλαξη των κτιριακών εγκαταστάσεων, οι δικηγόροι του Δημοσίου τόνισαν ότι η απομάκρυνση των 1.349 υπαλλήλων είναι μνημονιακή υποχρέωση της χώρας μας και δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά.

Τέλος, η απόφαση αναμένεται τις επόμενες ημέρες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Χαλάνδρι

1.500

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;