Το Chat κάνει καλό... στην ψυχολογία μας

13073

Παράδοξο κι όμως φαίνεται να ισχύει! Το internet και ειδικότερα το chat ή η συμμετοχή σε forums μπορεί να επιφέρει θετικά αποτελέσματα στην ψυχολογία μας!

Πιο συγκεκριμένα, μελέτη που δημοσίευσε το BBC, η οποία διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, αναλύει στοιχεία από 14 συνολικά έρευνες σχετικές με τη χρήση του internet από τις νεαρές ηλικίες.

Μάλιστα, ενώ όλες οι έρευνες καταλήγουν πρωτίστως στις αρνητικές συνέπειες της χρήσης του internet και κυρίως επικεντρώνονται στα σημεία του bullying και της εκλογίκευσης πράξεων αυτοτραυματισμού ή αυτοκτονίας, αρκετές έρευνες επισημαίνουν και το θετικό αντίκτυπο (υποστήριξη, σύνδεση) που μπορεί να έχει η συμμετοχή σε μια διαδικτυακή συζήτηση σε πραγματικό χρόνο όπως το chat ή σε ένα forum, ιδίως για τα κοινωνικά απομονωμένα άτομα ή αυτά που αντιμετωπίζουν μεγάλη ψυχολογική πίεση.

Τέλος, υπήρξαν αρκετές αναφορές περιπτώσεων όπου τα forums επιβράβευσαν τη θετική συμπεριφορά, πρόσφεραν συμβουλές για να αναζητήσουν κάποιοι ψυχολογική βοήθεια ή συνεχάρησαν και εμψύχωσαν άτομα που τελικά αποφάσισαν να μην αυτοκτονήσουν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

13-03-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;