ΕΚΠΑ | Η σύγκλητος στηρίζει τον αγώνα των υπαλλήλων

ΕΚΠΑΤην στήριξη της στον αγώνα των διοικητικών υπαλλήλων εκφράζει ομόφωνα η σύγκλητος του ΕΚΠΑ.

 

Πιο αναλυτικά τα μέλη της συγκλήτου σημειώνουν ότι το Υπουργείο Παιδείας φέρει αποκλειστικά την ευθύνη για τη διαμορφωθείσα αδιέξοδη κατάσταση στο Πανεπιστήμιο, μια κατάσταση, η οποία μπορεί να δημιουργήσει μη αναστρέψιμες βλάβες στην επιτέλεση του ερευνητικού και εκπαιδευτικού έργου του.

Επιπλέον, οι διοικητικοί υπάλληλοι υπολογίζονται από τον αρμόδιο Υπουργό 1,5 διοικητικοί υπάλληλοι ανά 100 φοιτητές, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες διεθνείς μετρήσεις ο μέσος όρος στα ξένα Πανεπιστήμια είναι 7-10 διοικητικοί ανά 100 φοιτητές.

Ειδική αναφορά έγινε, στη συνεδρίαση, στην πάγια και σταθερή θέση της Συγκλήτου για την ανάγκη διεξαγωγής των μαθημάτων και ολοκλήρωσης των εξετάσεων.

Τα μέλη της Συγκλήτου του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στη σημερινή συνεδρία:

ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑΝ ότι η εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών οδηγεί αντικειμενικώς σε βέβαιη διακοπή των ακαδημαϊκών λειτουργιών, παρά τη βούληση της πανεπιστημιακής κοινότητας να συνεχίσει να προσφέρει το Πανεπιστήμιο ακαδημαϊκό έργο.

ΚΑΤΕΓΡΑΨΑΝ την έντονη δυσφορία τους και την αντίθεσή τους για τον τρόπο με τον οποίο ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, βασιζόμενος στην έκθεση της Ομάδας Διαχείρισης Έργου, εισηγήθηκε να υπολογισθούν οι ανάγκες των Πανεπιστημίων, και ιδιαιτέρως του Πανεπιστημίου Αθηνών, σε διοικητικό προσωπικό.

Πιο συγκεκριμένα ,τονίζουν οι συγκλητικοί του ΕΚΠΑ, στην εισήγησή του, που έγινε δεκτή από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρύθμισης και ενσωματώθηκε στην σχετική Κ.Υ.Α, προβλέπεται δείκτης που ορίζει 1 διοικητικό υπάλληλο ανά 100 μέλη Δ.Ε.Π.! Σύμφωνα με αυτόν τον δείκτη, το Πανεπιστήμιο Αθηνών θα έπρεπε να έχει μόνο 20 διοικητικούς υπαλλήλους στο σύνολό του, ενώ ορισμένα Α.Ε.Ι. δεν θα έπρεπε να έχουν καθόλου διοικητικούς υπαλλήλους! Σημειώνεται ότι ο διεθνής μέσος όρος, σύμφωνα με έγκυρες μετρήσεις, κυμαίνεται από 70 έως 110 διοικητικούς υπαλλήλους ανά 100 μέλη Δ.Ε.Π.

Κατά τον ίδιο τρόπο, υπογραμμίζει η Σύγκλητος, υπολογίζονται από τον αρμόδιο Υπουργό 1,5 διοικητικοί υπάλληλοι ανά 100 φοιτητές, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες διεθνείς μετρήσεις ο μέσος όρος στα ξένα Πανεπιστήμια είναι 7-10 διοικητικοί ανά 100 φοιτητές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

1

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;