Μουσείο Ακρόπολης | Ελεύθερη είσοδος την 28η Όκτωβρίου

μουσείο ακρόπολης

Από τις 8:00 το πρωί έως και τις 20:00 της 28ης Οκτωβρίου 2013 θα είναι ελεύθερη για το κοινό η είσοδος στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Θεματικές παρουσιάσεις

Με δύο θεματικές παρουσιάσεις τους «άλλους θεούς της Ακρόπολης» και τους «Μύθους με εικόνες» θα παρουσιάσει σε ενήλικες και παιδιά αντίστοιχα το Μουσείο της Ακρόπολης την ημέρα της εθνικής εορτής της 28ης Οκτωβρίου.

Οι «Μύθοι σε εικόνες»

Τα εργαστήρια για παιδιά με της συνδρομή των αρχαιολόγων –φροντιστών θα επιχειρήσουν να σχεδιάσουν γνωστούς αρχαίους μύθους σε εικόνες. Πώς μπόρεσαν οι αρχαίοι Έλληνες να χωρέσουν τους μύθους τους σε εικόνες; Πώς έδωσαν ζωή και συναισθήματα στους ακίνητους πρωταγωνιστές τους; Αυτές είναι δύο ερωτήσεις που θα απαντηθούν μέσα από διαδραστικές διαδικασίες.

Αναζητώντας τους «άλλους θεούς της Ακρόπολης»

Ο Ποσειδώνας, η Άρτεμης, ο Δίας, ο Ασκληπιός, ο Διόνυσος και η Αφροδίτη είναι μερικοί μόνο από τους «άλλους θεούς της Ακρόπολης». Αυτούς και άλλους ήρωες θα «αναζητήσουν» οι ενήλικες επισκέπτες.

Δηλώσεις Συμμετοχής

Δηλώσεις συμμετοχής και ώρες παρουσίασης Η κάθε παρουσίαση θα διαρκεί έως 30 λεπτά και θα συμμετέχουν σ’ αυτή 25 επισκέπτες. Σύμφωνα με τους διοργανωτές θα τηρείται αυστηρά σειρά προτεραιότητας. Δήλωση συμμετοχής μπορούν να υποβάλλουν οι ενδιαφερόμενοι στο γραφείο πληροφοριών στην είσοδο του Μουσείου.

Ώρες παρουσιάσεων

Ώρες παρουσιάσεων στα ελληνικά: 10:30 π.μ., 12 μεσημέρι., 1:30 μ.μ., 3 μ.μ., 5:30 μ.μ., 6 μ.μ., 7 μ.μ., στα αγγλικά: 1 μ.μ., στα γαλλικά: 5 μ.μ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;