Τσίπρας | Βρισκόμαστε στην αντίστροφη μέτρηση για την πτώση της συγκυβέρνησης

tsipras

Σε πρωινή συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στο «Σινέ Κεραμικός», ο Α. Τσίπρας είπε ότι «η αντίστροφη μέτρηση για την ανάληψη της μέγιστης ευθύνης για την αριστερά έχει αρχίσει» και δεσμεύτηκε για μία ακόμη φορά ότι μία κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει τα μνημόνια και θα εγγυηθεί τη δημοκρατική ομαλότητα. Κατήγγειλε ταυτόχρονα τους ακροδεξιούς συνεργάτες του πρωθυπουργού Σαμαρά, όπως τον Φ. Κρανιδιώτη για τις σφαίρες που κρατά για τους αριστερούς, λέγοντας ότι: «Τους καλώ σήμερα να σοβαρευτούν. Ούτε το κράτος έχει αντικομμουνιστικά και αντιαριστερά στεγανά, ούτε ο διεθνής περίγυρος είναι αυτός που ήταν στη δεκαετία του 50’ και του 60’. Τίποτα δεν είναι όπως το έχουν στο κεφάλι τους αυτοί οι σύμβουλοι του Πρωθυπουργού. Για αυτό η στρατηγική τους γελοιοποιείται».

Ο κ. Τσίπρας ζήτησε επαγρύπνηση για το γεγονός ότι θα γίνουν τα πάντα από τη στηριζόμενη σε «ξένα δεκανίκια» κυβέρνηση και τους παρακυβερνητικούς κύκλους, οι οποίοι έχουν καταντήσει τη ΝΔ από συντηρητικό μεν δημοκρατικά παραδοσιακά κόμμα δε, σε μηχανισμό παραγωγής λάσπης. Τόνισε, επίσης, ότι οι προσπάθειες αυτές θα πέσουν στο κενό κι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα τις υπερβεί και θα έρθει στην εξουσία για την άρση του αδιεξόδου της κρίσης/ύφεσης μπροστά στο οποίο βρίσκεται η ελληνική κοινωνία.

Τέλος, σε ό,τι αφορά στην υποψηφιότητά του για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εκ μέρους της ευρωπαϊκής αριστεράς, αυτό πρέπει να θεωρείται επιβράβευση του ΣΥΡΙΖΑ και της πολιτικής τους. «Αλλαγή στην Ευρώπη, Ανατροπή στην Ελλάδα, Μήνυμα σε όλο τον κόσμο» ότι λαοί μπορούν να τα καταφέρουν, σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος θεωρεί ότι το σήμα της προοδευτικής κατεύθυνσης θα δοθεί από τη χώρα μας ακριβώς γιατί χρησιμοποιήθηκε ως πειραματόζωων εφαρμογής ακραίων νεοφιλελεύθερων πολιτικών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
09 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Oly

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;