Αγγλία | «Σαλιάρες φθορισμού» για την ασφάλεια της κότας...

573586_chicken_2707467b

Λέγονται «σαλιάρες φθορισμού» και είναι ό,τι πιο μοδάτο για τα κοτόπουλα του Ην. Βασιλείου.

Πιο συγκεκριμένα, η κότα στην Αγγλία πριν βγει στο δρόμο φοράει μια απλή και σικάτη σαλιάρα, ώστε να περάσει απέναντι με ασφάλεια.

Μάλιστα, οι σαλιάρες αυτές έχουν ειδικά κατασκευαστεί για να κάνουν τα κοτόπουλα ορατά το βράδυ στους αυτοκινητιστές, αφού στη Βρετανία αυξάνονται οι πολίτες που εκτρέφουν κοτόπουλα σε αγροτικές, ημιαστικές ακόμη και περιαστικές περιοχές και έτσι οι σαλιάρες φθορισμού έρχονται να μειώσουν τις απώλειες την ώρα που το κοτόπουλο αποφασίζει να περάσει απέναντι.

Από την άλλη, όπως λέει στέλεχος της εταιρίας που είχε την ιδέα, η στιγμή του σούρουπου που πάνε για ύπνο, είναι και η πιο επικίνδυνη για τη ζωή των κοτόπουλων.

Τέλος, σύμφωνα με την “Telegraph”, που δημοσιεύει εκτενές ρεπορτάζ για το θέμα, οι σαλιάρες, κοστίζουν 12 λίρες και διατίθενται σε ροζ ή κίτρινο χρώμα, ενώ ήδη τις 10 πρώτες ημέρες διάθεσης, έχουν πουληθεί 200 σαλιάρες με τους ιδιοκτήτες να προτιμούν το ροζ χρώμα.

Η κατασκευάστρια εταιρία μπαίνει δε τώρα στον πειρασμό να σκεφτεί και τη δημιουργία πιο χοντρών κοτο-παλτών που θα προστατεύουν τα κοτόπουλα και από τις αλεπούδες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

15-03-2024

Αθήνα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;