ΑΕΙ | Ξεκινάει η απογραφή των διοικητικών

ÁÈÇÍÁ ÐÁÍÅÐÉÓÔÇÌÉÏ -ÍÅÏ ÍÏÌÏÓ×ÅÄÉÏ ÃÉÁ ÔÇ ÐÁÉÄÅÉÁ (EUROKINISSI/ ÃÉÁÍÍÇÓ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÓ)

Σήμερα το πρωί ανέβηκε στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας η ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα που πρέπει να συμπληρώσουν οι διοικητικοί υπάλληλοι των πανεπιστημίων, τα οποία δεν έχουν αποστείλει στο ΑΣΕΠ τους καταλόγους με τα στοιχεία των υπαλλήλων τους προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία της διαθεσιμότητας.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική ρύθμιση, οι υπάλληλοι έχουν ένα περιθώριο πέντε ημερών (έως την προσεχή Δευτέρα 21 Οκτωβρίου) για να συμπληρώσουν την πλατφόρμα με τα στοιχεία τους και τα προσόντα τους και στη συνέχεια, θα πρέπει να καταθέσουν τα δικαιολογητικά στη Διεύθυνση Προσωπικού Ανώτατης Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας.

Μάλιστα, όσοι υπάλληλοι δεν πειθαρχήσουν στο μέτρο θα τεθούν αυτομάτως σε αργία.

Υπενθυμίζουμε ότι στο μέτρο της διαθεσιμότητας υπήχθησαν οκτώ πανεπιστήμια. Από αυτά απέστειλαν τα στοιχεία τους δύο (το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Πανεπιστήμιο Κρήτης), ενώ τα στοιχεία που απέστειλαν τα πανεπιστήμια Ιωαννίνων και Θεσσαλίας αμφισβητούνται από τους συλλόγους των διοικητικών υπαλλήλων.

Τέσσερα ιδρύματα (πανεπιστήμιο Αθηνών, Αριστοτέλειο, Μετσόβειο και Πατρών) δεν έχουν αποστείλει στοιχεία.

Οι διοικητικοί υπάλληλοι διανύουν από την πλευρά τους την έκτη βδομάδα της απεργιακής τους κινητοποίησης, ενώ σήμερα το μεσημέρι θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

1

⚽🏀 LIVE SCORES
08 Μαϊ. 2024
Ρεά
22:00
-
Μπά
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
08 Μαϊ. 2024
Ρεάλ
19:00
-
ΜΠΑ
08 Μαϊ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;