Έρευνα | 'Θυμωμένοι' οι Έλληνες που δεν εφαρμόζεται ο νόμος για το κάπνισμα

no-smoking

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η ΚΑΠΑ research για λογαριασμό του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, στο πλαίσιο του προγράμματος HEART II, η μη εφαρμογή του νόμου περί απαγόρευσης του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους «θυμώνει» πολύ τους Έλληνες.

Πιο συγκεκριμένα, η πλειοψηφία των Ελλήνων θεωρεί πολύ σοβαρό ζήτημα τη μείωση του καπνίσματος και προτείνει την ανάπτυξη δραστηριοτήτων που θα στοχεύουν κυρίως στη σχολική ηλικία.

Μάλιστα, το συντριπτικό ποσοστό 99,2% των ερωτηθέντων έχει βρεθεί τον τελευταίο χρόνο σε χώρους όπου έχει απαγορευτεί το κάπνισμα, αλλά κάποιοι εξακολουθούν να καπνίζουν.

Έτσι, από αυτούς, το 74% δηλώνει θυμωμένο, και μάλλον θυμωμένο το 20,8%, ενώ ποσοστό 24,8% δεν ενοχλείται.

Εντυπωσιακό είναι πάντως το γεγονός ότι, ακόμη και ανάμεσα στους καπνιστές, 48,3% δηλώνουν θυμό για το συγκεκριμένο θέμα.

Μάλιστα, τα στοιχεία της έρευνας παρουσιάστηκαν τη Δευτέρα από τον πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής για τον Έλεγχο του Καπνίσματος, Παναγιώτη Μπεχράκη, παρουσία του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη. Οι διατάξεις το νομού επαρκούν, αρκεί να εφαρμοστούν εκτιμά το υπουργείο και όπως δήλωσε ο υπουργός, έχουν γίνει βήματα κατά το παρελθόν, όμως «έχουμε ακόμα δρόμο να διανύσουμε», προκειμένου να μη φαίνεται ότι η Ελλάδα υπολείπεται των άλλων ευρωπαϊκών κρατών. Ο κ. Γεωργιάδης προανήγγειλε μάλιστα δημόσιο διάλογο για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νομού στα μέσα Νοεμβρίου και άφησε επίσης ανοικτό το ενδεχόμενο οι έλεγχοι για την τήρησή του να πραγματοποιούνται ακόμη και από αστυνομικούς και όχι δημοτικούς αστυνομικούς όπως συμβαίνει σήμερα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Μερική Απασχόληση

15-03-2024

Αργυρούπολη

590

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
02 Μαϊ. 2024
Oly
22:00
-
Ατα
02 Μαϊ. 2024
ΟΣΦΠ
19:45
-
BARC
02 Μαϊ. 2024
ΜΑΚ
21:45
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;