Τα προβλήματα των πανεπιστημίων στο Ευρωκοινοβούλιο

51334-113671

Την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου θα τεθούν σε συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ελληνικά πανεπιστήμια, και κυρίως το θέμα της διαθεσιμότητας των διοικητικών υπαλλήλων.

Πιο συγκεκριμένα, στην εκδήλωση, που διοργανώνει στις Βρυξέλλες ο ευρωβουλευτής της Ομάδας των Πρασίνων Νίκος Χρυσόγελος, θα συμμετάσχουν μέλη της Συνόδου των Πρυτάνεων και εκπρόσωποι των ελληνικών ΑΕΙ.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις των διοικητικών υπαλλήλων στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Στην έκτη κατά σειρά πενθήμερη απεργία προχωρούν από σήμερα οι διοικητικοί υπάλληλοι του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, διαμαρτυρόμενοι για το μέτρο της διαθεσιμότητας, ενώ ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του Ιδρύματος κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου μηνυτήρια αναφορά για τον τρόπο με τον οποίο εφαρμόστηκε το μέτρο της διαθεσιμότητας στο Πανεπιστήμιο.

«Με την Κοινή Υπουργική Απόφαση καταργείται το 49% του διοικητικού προσωπικού του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, επειδή, δήθεν, είναι πλεονάζον, χωρίς να έχει προηγηθεί η αναγκαία -εκ του νόμου- αξιολόγηση», γράφει η μηνυτήρια αναφορά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;