Κίνα | Εξαντλητικά ωράρια σε εκπαιδευόμενους φοιτητές για την παραγωγή του Playstation 4

images

Η Foxconn χρησιμοποιεί φοιτητές για να εργάζονται κάτω από απάνθρωπες συνθήκες, σε υπερωρίες και νυχτερινές βάρδιες στις μονάδες της, ώστε να προλάβει το deadline που της έχει θέσει η Sony για την παραγωγή του Playstation 4.

Πιο συγκεκριμένα, κινέζικο site κατήγγειλε ότι Κινέζοι φοιτητές του Πολυτεχνείου της Xi’an εξαναγκάστηκαν να δουλέψουν υπερωρίες προκειμένου να κερδίσουν τις 6 μονάδες “απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας” που τους είναι απαραίτητες για να πάρουν πτυχίο.

Και στη συνέχεια, το παραδέχτηκε εχθές και ο ίδιος ο κινεζικός κολοσσός κατασκευής εξαρτημάτων ηλεκτρονικών συσκευών, όπως το iPhone και το Playstation.

“Αναλάβαμε άμεσα δράση, ώστε η μονάδα παραγωγής να συμμορφωθεί άμεσα με τα standards, τον κώδικα ηθικής και την εργασιακή πολιτική που διέπουν την εταιρεία μας, όσον αφορά στις συνθήκες εργασίας” φέρεται να δήλωσε εκπρόσωπος της Foxconn.

Μάλιστα, στο παρελθόν η Foxconn έχει απασχολήσει τα διεθνή media μετά από αποκαλύψεις των απάνθρωπων συνθηκών εργασίας σε αρκετές μονάδες της, ενώ τον περασμένο Μάιο, έγινε διαδήλωση εργατών σε μονάδα παραγωγής εξαρτημάτων αυτοκινήτων στην επαρχία Taiyan.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES
01 Μαϊ. 2024
Μπο
8'
0 - 0
Παρ
02 Μαϊ. 2024
Ast
22:00
-
Ολυ
01 Μαϊ. 2024
ΦΕΝ
5'
53 - 49
ΜΟΝ
01 Μαϊ. 2024
ΜΠΑ
7'
33 - 27
Ρεάλ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;