ΑΕΙ | Λήγει η προθεσμία σήμερα για τις λίστες διαθεσιμότητας

566988_ΕΚΠΑ_2

Σήμερα τελειώνει η προθεσμία για την αποστολή των στοιχείων των υπαλλήλων των πανεπιστημίων καθώς 1.349 διοικητικοί πρέπει να τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας.

Από την άλλη, κανένα πανεπιστήμιο δεν έχει υποβάλει τη λίστα με τα στοιχεία αυτά, σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα» κι έτσι τα ιδρύματα οδηγούνται σε ευθεία αντιπαράθεση με τη Δικαιοσύνη.

Πιο συγκεκριμένα, αν περάσει χωρίς να δοθούν τα στοιχεία και η σημερινή ημέρα, δεν αποκλείεται αύριο να επέμβουν οι εισαγγελείς ακόμα και με τη διαδικασία του αυτοφώρου, όπως αναφέρει η εφημερίδα, σε βάρος των Διευθυντών Προσωπικού των Πανεπιστημίων και όσων ευθύνονται για τη μη αποστολή των στοιχείων αυτών- δηλαδή για παράβαση καθήκοντος.

Τέλος, φαίνεται πως το υπουργείο Παιδείας ετοιμάζει και «σχέδιο Β» για το θέμα αυτό.

Υπενθυμίζουμε ότι και στα 8 Ιδρύματα έχει σταλεί ήδη από την περασμένη εβδομάδα σχετική εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας καθώς και επιστολή του υπουργού Παιδείας.   Στη συνέχεια υπήρξε εισαγγελική παραγγελία με την οποία οι διοικήσεις καλούνταν να παραδώσουν τα στοιχεία εντός της προθεσμίας, πράγμα αδύνατο λόγω της απεργίας διαρκείας των διοικητικών υπαλλήλων.  Από την πλευρά τους οι πρυτανικές αρχές των οκτώ πανεπιστημίων ζητούν να αποσυρθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση, ενώ σε ανακοίνωσή της, η Σύνοδος των Πρυτάνεων μιλούσε ξεκάθαρα για «επιδείνωση της κατάστασης στα οκτώ πανεπιστήμια», τονίζοντας πως η «απεργία διαρκείας καθιστά αδύνατη τη λειτουργία τους».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
30 Απρ. 2024
ΜΑΚ
20:00
-
ΠΑΟ
30 Απρ. 2024
ΟΣΦΠ
21:30
-
BARC

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;