9 Οκτωβρίου | Παγκόσμια Ημέρα Ταχυδρομείων

World_Post_Day

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Ταχυδρομείων, η οποία καθιερώθηκε το 1969 για την 9η Οκτωβρίου, ημερομηνία που ιδρύθηκε το 1874 η Παγκόσμια Ταχυδρομική Ένωση.

Πιο συγκεκριμένα, τα μέλη της Π.Τ.Ε. σε όλο τον κόσμο βρίσκουν την ευκαιρία αυτή τη μέρα να δώσουν έμφαση στο ζωτικό ρόλο των ταχυδρομικών υπηρεσιών στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων και την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη των κρατών, αφού κάθε χρόνο διακινούνται 436 δισεκατομμύρια γράμματα και αντικείμενα από τα 660.000 δημόσια ταχυδρομικά γραφεία σε όλο τον κόσμο, τα οποία απασχολούν 5.000.000 υπαλλήλους.

Μάλιστα, όπως δήλωσε χθες ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος των Ελληνικών Ταχυδρομείων Κωστής Μελαχροινός, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ταχυδρομείου, το 2012, σαράντα εκατομμύρια πελάτες επισκέφθηκαν το δίκτυο καταστημάτων και πρακτορείων ΕΛΤΑ, ενώ ένα εκατομμύριο συνταξιούχοι και επιδοματούχοι εξυπηρετούνται κάθε μήνα από τον Οργανισμό.

«Τα ΕΛΤΑ, πρόσθεσε ο κ. Μελαχροινός, αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας παρέχοντας ουσιώδεις κοινωνικές και οικονομικές υπηρεσίες στους πολίτες και στις επιχειρήσεις, έχουν εκσυγχρονιστεί και διαδραματίζουν κεντρικό ρόλο και στη νέα εποχή της απελευθερωμένης ταχυδρομικής αγοράς. Είναι η μόνη ελληνική επιχείρηση που έρχεται πρόσωπο με πρόσωπο με τον πελάτη και αυτή η εμπιστοσύνη που έχει αναπτυχθεί μέσα από την παράδοση καθορίζει και την πορεία μας προς το μέλλον. Οι 3.000 ταχυδρόμοι διανύουν καθημερινά 133.000 km για τη διανομή της αλληλογραφίας και καλύπτουν τρεις φορές το γύρο της Γης».

Τέλος, υπενθυμίζουμε ότι την Παγκόσμια Ταχυδρομική Ένωση απαρτίζουν 192 Ταχυδρομικές Υπηρεσίες. Ανάμεσά τους και τα Ελληνικά Ταχυδρομεία που υπήρξαν ιδρυτικό μέλος της.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Ασπρόπυργος

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

18-01-2024

Ασπρόπυργος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;