Έρχεται το ρολόι του... θανάτου

566588_watch

Αν νομίζατε ότι μόνο το site που «προέβλεπε» την μέρα θανάτου όσων τολμούσαν να το επισκεφθούν, ήταν αρκετό, είστε γελασμένοι.

Και πολύ, μάλιστα, αφού τώρα δημιουργήθηκε και ρολόι, που καταγράφει αντίστροφα, πόσος χρόνος μας απομένει μέχρι το “δεύτε τελευταίων ασπασμών”.

Πιο συγκεκριμένα, το «ρολόι του θανάτου», ή αλλιώς Τikker, φτιάχτηκε από τον Σουηδό εφευρέτη Fredrik Colting, ο οποίος μάλιστα απευθύνθηκε στο Kickstarter (ιστοσελίδα όπου φιλόδοξοι εφευρέτες, δημιουργοί, κλπ, ζητούν κεφάλαιο για να χρηματοδοτήσουν την ιδέα τους), και αποτελεί, όπως λέει ο ίδιος μια διαρκή υπενθύμιση ότι η ζωή είναι μικρή και θα πρέπει να χαίρονται την κάθε στιγμή της.

Μάλιστα ο ίδιος αποκαλεί το δημιούργημά του «ρολόι της ευτυχίας».

Από την άλλη, όπως αναφέρει η Daily Mail που δημοσίευσε την ιστορία, για να ξεκινήσει να δουλεύει το ρολόι, ο κάτοχός του συμπληρώνει ερωτηματολόγιο για το ιατρικό και οικογενειακό ιστορικό του, τις συνήθειές του (αν πίνει, αν καπνίζει, αν ασκείται κλπ) και το βάρος του, ενώ στη συνέχεια βάζει στο σύστημα και την ηλικία του.

Έτσι, με το λογισμικό που διαθέτει το ρολόι, κάνει «πρόβλεψη» για την ημέρα θανάτου. Η ημερομηνία καταγράφεται στο καντράν και το ρολόι αρχίζει να λειτουργεί …ανάποδα.

«Φανταστείτε πως κάποιος σας λέει ότι σας απομένει ένας χρόνος ζωής. Πόσο θα άλλαζε τη ζωή σας; Για όλους μας η ζωή έχει ημερομηνία λήξης. Το συμβάν του θανάτου δεν αποτελεί έκπληξη για κανέναν, αλλά στη σύγχρονη κοινωνία μας σπάνια μιλάμε γι’ αυτό. Αν είχαμε περισσότερη επίγνωση για το θάνατό μας, είμαι σίγουρος ότι θα κάναμε καλύτερες επιλογές όσο ζούμε,» είπε χαρακτηριστικά ο Colting.

Τέλος, για όσους ενδιαφέρονται, το ρολόι του θανάτου, θα κοστίζει περί τα 59 δολάρια και, σύμφωνα με το σχέδιο αναμένεται να βγει στις αγορές την άνοιξη του 2014.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Πλήρης Απασχόληση

04-01-2024

Κηφισιά

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;