4 Οκτωβρίου | Παγκόσμια Ημέρα Ζώων

puppies-hangin

Το 1931 γιορτάστηκε για πρώτη φορά η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων σ’ ένα συνέδριο περιβαλλοντιστών στη Φλωρεντία κι από τότε η γιορτή διευρύνθηκε και ενώ ξεκίνησε ως ένας τρόπος για την ευαισθητοποίηση κοινού και ειδικών για τα υπό εξαφάνιση ζώα, τώρα πια περιλαμβάνει όλα τα είδη του ζωικού βασιλείου.

Πιο συγκεκριμένα, η 4η Οκτωβρίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Ζώων, επειδη συμπίπτει με τον εορτασμό της μνήμης του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης, που έχει αναγορευτεί από την Καθολική Εκκλησία ως προστάτης των ζώων και του περιβάλλοντος.

Έτσι, με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων», σήμερα, ο δήμος Αθηναίων οργανώνει δράση ευαισθητοποίησης στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρ. πλατεία Κοτζιά), στην οποία θα συμμετάσχουν ο Πανελλήνιος Κτηνιατρικός Σύλλογος, η Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδας, ο Σύλλογος Κτηνιάτρων Μικρών Ζώων Αττικής, φιλοζωικά Σωματεία / Ενώσεις και φιλόζωοι πολίτες.

Από τις 09.00 έως τις 20.00 θα λειτουργήσουν περίπτερα ενημέρωσης, καθώς και περίπτερο υιοθεσιών.

Μάλιστα, με σύνθημα «αγαπήστε τα ζώα, όσο τους αξίζει», ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης και ο αντιδήμαρχος Πρασίνου και Περιβάλλοντος, κ. Άγγελος Αντωνόπουλος, καλούν τους δημότες σε εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την υιοθεσία ενός αδέσποτου ζώου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;