Φοιτητικά δάνεια από το υπουργείο Παιδείας

assets_LARGE_t_420_54057932

Θετική εξέλιξη στο θέμα των φοιτητικών δανείων φαίνεται να έχουμε στη χώρα μας, αφού ολοένα και περισσότεροι φοιτητές δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στις αυξημένες δαπάνες των σπουδών τόσο σε προπτυχιακό επίπεδο, όσο και σε μεταπτυχιακό.

Μάλιστα, όπως στη Βρετανία το υπουργείο Παιδείας χορηγεί σε προπτυχιακούς φοιτητές άτοκα δάνεια προκειμένου να καλύψουν τα αυξημένα δίδακτρα με αρκετά ευνοϊκούς όρους, έτσι και στην Ελλάδα, το υπουργείο Παιδείας με προεδρικό διάταγμα αναμένεται να δώσει τη δυνατότητα στα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης να παρέχουν άτοκα δάνεια και άλλες οικονομικές ενισχύσεις με κριτήρια όπως το οικογενειακό εισόδημα, οι επιδόσεις σε μαθήματα, άλλα και κοινωνικά κριτήρια.

Πιο συγκεκριμένα, το ύψος των οικονομικών ενισχύσεων καθώς και οι προϋποθέσεις θα καθοριστούν από το προεδρικό διάταγμα.

Ωστόσο, όσοι φοιτητές δεν πληρούν τα κριτήρια θα πρέπει να γνωρίζουν ότι υπάρχει και η λύση των τραπεζών που χορηγούν δάνεια τόσο για προπτυχιακές, όσο και για μεταπτυχιακές σπουδές με διάρκεια αποπληρωμής από 3 έως και 10 χρόνια ανάλογα με το πιστωτικό ίδρυμα, ενώ τα επιτόκια ξεκινούν από το 5% για την HSBC και φθάνουν μέχρι και το 14,5% για τη Millenium Bank. Όσον αφορά στο πιστωτικό όριο αυτό μπορεί να φθάσει μέχρι και τα 50.000 ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επισκεφτούν τα καταστήματα των τραπεζών για περαιτέρω ενημέρωση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
08 Μαϊ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;