Αποκλείει εκλογές ο Μπένι μετά από συνάντηση με τον Αντουάν στη Νέα Υόρκη

venizelos

Δύσκολο να παραιτηθούν οι Βουλευτές της ΧΑ, αλλά κι αν το πράξουν «οι δημοκρατίες έχουν μηχανισμούς αυτοπροστασίας» είπε, υπονοώντας νομική διέξοδο αποφυγής καλπών

Μετά την άφιξη του Α. Σαμαρά στη Ν. Υόρκη για συνομιλίες τις επόμενες ημέρες με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κ. Λαγκάρντ και τον Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν και λίγο πριν την αναχώρηση του Ευ. Βενιζέλου επίσης από τον πλέον κοσμοπολίτικο προορισμό, οι δύο συγκυβερνήτες (εντάξει Αντώνη εσύ είσαι ο αρχηγός, σόρρυ Βαγγέλη αλλά έρχεσαι πάντα δεύτερος…) είχαν συνάντηση αλληλοενημέρωσης στο ξενοδοχείο όπου έχει καταλύσει το πρωθυπουργικό επιτελείο. Μετά τη συνάντηση, ο πάντα λαλίστατος κ. Βενιζέλος, εν αντιθέσει με τον πάντα πιο μαζεμένο πρωθυπουργό, δήλωσε για το θέμα των συλλήψεων της ΧΑ και την πιθανότητα μαζικών παραιτήσεων της Κ.Ο. της ότι αποκλείει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο γενικών βουλευτικών εκλογών, κι ότι διερευνώνται οι συνταγματικές δυνατότητες για να αποφευχθούν ακόμη και οι περιφερειακές εκλογές σε περίπτωση παραίτησης των βουλευτών της Χρυσής Αυγής λόγω της καταχρηστικής άσκησης της δυνατότητας, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι «οι δημοκρατίες έχουν μηχανισμούς αυτοπροστασίας», ενώ εκτίμησε ότι τα μέλη Κ.Ο. και ψηφοδελτίων της ΧΑ δεν θα αποτολμήσουν τελικά να κάνουν πράξη τις απειλές τους.

Τέλος ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι στο υπό κατάθεση αντιρατσιστικό θα ληφθεί μέριμνα και για ευρύτερα θέματα δημοκρατίας, αλλά κι ότι η νέα προγραμματική συμφωνία των δύο κομματικών εταίρων της συγκυβέρνησης θα δοθεί στην δημοσιότητα με την νέα Σύνοδο της Βουλής το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Πλήρης Απασχόληση

04-01-2024

Κηφισιά

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;