11

photo 2

Σε οποία τάξη κι αν μπήκες φέτος, όποιο διδακτικό αντικείμενο και αν διάλεξες η αναγκάστηκες να διδαχτείς ανεξάρτητα από το φύλο, την ηλικία ή το χαρακτήρα σου πρέπει να θυμάσαι πως για να πετύχεις το καλύτερο αποτέλεσμα με τη λιγότερη προσπάθεια πρέπει να είσαι θετικός/η και ενημερωμένος/η. Δεν έχει σημασία αν διδάσκεσαι αρχαία ή μαθηματικά, χορό ή ιστορία τέχνης, όποιο κι αν είναι το διδακτικό αντικείμενο, οι στρατηγικές για κάθε μαθητή/ τρια είναι πάντα ίδιες. Πάρε μολύβι και χαρτί και μελέτησε καλά τα δέκα βήματα που θα σε ανεβάσουν στο βάθρο του πιο «καλού μαθητή».

1.Αυτός που παίρνει άριστα δεν είναι και ο καλύτερος.

Ο τίτλος του καλού μαθητή δεν ανήκει σε αυτόν που παίρνει μόνο άριστα. Μπορείς να είσαι ο καλύτερος μαθητής κι ας μη διαπρέπεις σε όλα. Δείξε προθυμία και δώσε το καλύτερο των δυνατοτήτων σου και σίγουρα οι κόποι σου θα δικαιωθούν.

2.Η θέση είναι που μετράει.

Όταν πραγματικά θέλεις να μάθεις κάτι και όταν θέλεις να είσαι ενεργό μέλος στο μάθημα είναι πολύ σημαντικό να κάθεσαι σε μια καλή μπροστινή θέση. Με τον τρόπο αυτό και κάνεις αισθητή την παρουσία σου και βάζεις τον εαυτό σου να προσέχει και όχι να χαζεύει. Στα πίσω μέρη μιας αίθουσας πολύ εύκολα η προσοχή αποσπάται ακόμα και αν δεν το θέλεις.

3.Οι καθηγητές δεν είναι αλάνθαστοι.

Όσο καλός κι αν είναι ένας καθηγητής στη δουλεία και τη ζωή του δε σημαίνει πως ξέρει τα πάντα. Δε σημαίνει πως δεν προβάλει την υποκειμενική του άποψη για τα πράγματα ή πως δεν κάνει λάθη.

4.Δίωξε το άγχος της αποτυχίας.

Κάθε λάθος είναι μια νέα ευκαιρία για μάθηση. Το μόνο λάθος που δεν πρέπει να κάνει κανείς είναι να στεναχωριέται για τα λάθη του. Τα λάθη μας είναι ο καλύτερος δάσκαλος, αφού μόνο μέσα από αυτά μαθαίνουμε.

5.Δε θέλει κόπο, θέλει τρόπο.

Δε χρειάζεται να δουλεύει κανείς πολύ και για πολλές ώρες για να πετυχαίνει τους στόχους του. Με στρατηγική και μεθοδικότητα μπορείς να καταφέρεις ότι θελήσεις αρκεί να δουλέψεις με σύστημα και χωρίς άγχος.

6.Βάλε στόχους ρεαλιστικούς.

Ότι κι αν θες να πετύχεις όρισε το. Χώρισε το σε κομμάτια και ξεκίνα με κατεύθυνση από τα εύκολα προς τα δυσκολότερα.

7.Βρες φίλους.

Ομαδικά όλοι καταφέρνουμε περισσότερα. Βρες την ομάδα που σου ταιριάζει και μοιράσου τις αρμοδιότητες, αλλά και τη χαρά της δημιουργίας.

8.Μην κάνεις εχθρούς.

Ακόμα κι αν δεν είσαι ομαδικός τύπος, ακόμα κι είσαι μοναχικός ή εσωστρεφής και δεν σου αρέσει να έχεις πολλούς φίλους, εντούτοις μη μπεις στην παγίδα να κάνεις εχθρούς. Είναι σίγουρο πως θα σου δημιουργούν αρνητικές συνθήκες.

9.Ζήτα βοήθεια.

Βρες από την αρχή αυτούς που μπορούν να σε βοηθήσουν. Μη διστάσεις να τους ζητήσεις βοήθεια και βέβαια να πεις ευχαριστώ. Δεν δείχνει αδυναμία. Αντίθετα μάλιστα εκφράζει την ανάγκη σου για εξέλιξη και απαγκίστρωση από τα εμπόδια.

10.Βρες θετικά κίνητρα.

Ότι κι αν κάνεις προσπάθησε να βρεις θετικά κίνητρα και να πιστέψεις στη χρησιμότητα τους. Ότι μαθαίνει κανείς έχει σίγουρα μια χρήσιμη για τη ζωή λειτουργία.

11.Πίστεψε στον εαυτό σου.

Σε κάθε περίπτωση πίστεψε στον εαυτό σου και κάνε το καλύτερο που μπορείς. Μη ξεχνάς πως ότι θέλει κανείς πραγματικά μπορεί να το καταφέρει. Αρκεί να το πιστέψει και να δουλέψει για αυτό με την ψυχή του. Δώσε ψυχή σε ότι κάνεις και κυρίως να είσαι ο εαυτό σου!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υγεία

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Οια

Εκπαίδευση

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;