«Δράση» | «Όχι στη βία» σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

49621-109867

Τα λευκοντυμένα μέλη της «Δράσης» επέλεξαν έναν μη βίαιο τρόπο διαμαρτυρίας με πλακάτ που έγραφαν «Όχι στη βία».

Πιο συγκεκριμένα, με ταυτόχρονη διαμαρτυρία στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη η «Δράση» αντέδρασε στα περιστατικά βίας που μαστίζουν τη χώρα μας.

Μάλιστα, στη σιωπηλή διαμαρτυρία της Αθήνας, στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, δίπλα στο Μέγαρο Μουσικής, έδωσαν το παρών ο πρόεδρος της οργάνωσης και ευρωβουλευτής κ. Θόδωρος Σκυλακάκης, ο αντιπρόεδρος κ. Στρατής Μούγερ, ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης, οι δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Αθηναίων κ. Τάσος Αβραντίνης και κ. Φίλιππος Δραγούμης, ο Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης του δήμου Αθηναίων κ. Βασίλης Σωτηρόπουλος, ο γνωστός για τη δράση του στη Διεθνή Αμνηστία κ. Διονύσης Γουσέτης, ο καθηγητής κ. Θάνος Βερέμης κ.α.

«Η βία σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση οδηγούν στην καταστροφή» τόνισε ο κ. Σκυλακάκης, στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, και πρόσθεσε: «Πήραμε την πρωτοβουλία να δείξουμε ότι η άνοδος του επιπέδου βίας δεν γίνεται αποδεκτή από την ελληνική κοινωνία. Στόχος μας είναι να κινητοποιήσουμε τις δυνάμεις , που ανθίστανται με ήπιο τρόπο στη βία, στην ακραίο πολιτικό λόγο και στην πόλωση της ελληνικής κοινωνίας».

Όπως είπε, «αυτό που χρειάζεται σήμερα ο κόσμος είναι να ικανοποιηθούν οι ανάγκες που αφορούν στην ασφάλεια και στην αλλαγή του πολιτικού συστήματος» και συμπλήρωσε ότι η «Δράση» σκοπεύει να αναλάβει κι άλλες, ανάλογες πρωτοβουλίες με στόχο την κινητοποίηση της ελληνικής κοινωνίας απέναντι στα περιστατικά βίας. «Είναι μια πρωτοβουλία που έπρεπε να είχαν πάρει τα μεγάλα κόμματα» σημείωσε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης και πρόσθεσε: «Στο δήμο, από πρώτη στιγμή είχαμε αρθρώσει με σαφήνεια δημόσιο λόγο κατά της βίας. Ήμασταν οι πρώτοι που είχαμε δημοσίως για τις επιθέσεις που ξεκίνησαν κατά των αλλοδαπών. Από τότε η βία κλιμακώθηκε. Μοναδική λύση, αυτή τη στιγμή, είναι η ενότητα απέναντι στο φαινόμενο».

«Απαιτείται αποφασιστικότητα εκ μέρους της κυβέρνησης και των άλλων πολιτικών δυνάμεων. Εκεί που έχουμε φθάσει είναι πλέον ζητούμενη η προστασία της Δημοκρατίας» πρόσθεσε και τόνισε αναφερόμενος στη Χρυσή Αυγή: «Έφτασαν πλέον να απειλούν την ίδια τη Δημοκρατία. Από το 1% το 2009 έφθασαν εδώ που έφθασαν σήμερα. Αυτό σημαίνει ότι το φαινόμενο έχει βαθύτερα αίτια. Δεν οφείλεται μόνο στην κρίση».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

15-02-2024

Νέα Σμύρνη

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;