Λαφοντέν | Ο Τσίπρας είναι η μεγάλη ελπίδα της ευρωπαϊκής αριστεράς

lafonten

Τσίπρα:  “Ο μέσος Γερμανός δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από την ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ σε κυβέρνηση στην Ελλάδα”

Από το Βισμπάντεν της Γερμανίας, στο πλάι του ιδρυτή του Die Linke Όσκαρ Λαφοντέν ο Α. Τσίπρας αναφερόμενος στο θέμα της δολοφονίας του Π. Φύσσα είπε ότι «έχουμε χρέος να σταματήσουμε τώρα την εξάπλωση των νεοναζί και αυτό δεν γίνεται με ευχές, αλλά καταργώντας τα αίτια που γεννούν και αναπαράγουν την μισαλλόδοξη ιδεολογία τους, καταργώντας τη βάρβαρη πολιτική της λιτότητας που γέννησε το φάντασμα των νεοναζί που απειλεί την Ευρώπη», χρεώνοντας τη δολοφνία σε νεοναζιστικές ομάδες κρούσης, προδιαγεγραμμένη από καιρό.

Σε ό,τι αφορά στην Α. Μέρκελ ο Α. Τσίπρας είπε ότι «κλείνει τα μάτια» στην αποτυχία της πολιτικής της στην Ελλάδα, κι ότι από τα πακέτα διάσωσης ευνοούνται αποκλειστικά οι τράπεζες και μόνο το 1,5% των χρημάτων της «βοήθειας» εισρέει στην πραγματική οικονομία. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως οι Γερμανοί πολίτες δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα από την ανάληψη των ηνίων της Ελλάδας από το κόμμα του μετά από ενδεχόμενη εκλογικλή νίκη , ενώ μετά τη Γερμανία επισκέπτεται και την Αυστρία, η οποία επίσης βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο ενόψει καλπών στις 29 Σεπτεμβρίου.

Από την πευρά του, ο κ. Λαφοντέν, ιστορικό πρόσωπο για το γερμανικό σοσιαλισμό, έπλεξε το εγκώμιο των ικανοτήτων του κ. Τσίπρα. Δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι «η Αριστερά χρειάζεται πρόσωπα και ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένα από τα νέα πρόσωπα για τα οποία μπορεί να είναι υπερήφανη η ευρωπαϊκή Αριστερά», ενώ περαιτέρω σημείωσε πως τα χρέη των κρατών είναι ουσιαστικά οι περιουσίες των πλουσίων και ζήτησε πολιτικές οι οποίες θα απευθύνονται στην μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών και όχι στις τράπεζες!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
09 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Oly

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;