Έρευνα | Η Ελλάδα ξοδεύει τεράστια ποσά σε αλκοόλ, τσιγάρα, καφέ και φαγητό

alcohol-cigarette-girl-Favim.com-214272

Νέα έρευνα που δημοσιεύει η Huffington Post δείχνει πως πάρα το γεγονός ότι η οικονομική κρίση και η παρατεταμένη ύφεση έχουν γονατίσει τη χώρα μας, η Ελλάδα παραμένει στις υψηλές θέσεις των χωρών που ξοδεύουν πολλά χρήματα για φαγητό, αλκοόλ, τσιγάρα και καφέ.

Πιο συγκεκριμένα, η στατιστική μελέτη δείχνει ότι η χώρα μας εξακολουθεί να βρίσκεται ανάμεσα στις 18 χώρες των οποίων οι κάτοικοι ξοδεύουν αρκετά χρήματα για φαγητό στο σπίτι ή σε εστιατόρια, ποτά , τσιγάρα και, φυσικά, καφέ.

Μάλιστα, η χώρα μας βρίσκεται στην 17η θέση της σχετικής λίστας, πάνω από τις ΗΠΑ και την Βρετανία, ενώ, μπροστά μας βρίσκονται και άλλες χώρες που βιώνουν έντονα την οικονομική κρίση όπως η Ιρλανδία (16η) και η Ισπανία (9η).

Έτσι, λοιπόν, οι Έλληνες ξοδεύουν περίπου 2.100 ευρώ το χρόνο για φαγητό στο σπίτι, 865 για γεύματα εκτός και 550 ευρώ σε ποτά και τσιγάρα. Οι αριθμοί μπορεί να φαίνονται υπερβολικά μικροί ή μεγάλοι σε ορισμένους , αλλά πρόκειται για τον μέσο όρο.

Το ρεκόρ, βέβαια, της χώρας μας σε σχέση με τις υπόλοιπες είναι στο καφέ όπου ξοδεύουμε περίπου 450 ευρώ ετησίως.

Έκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι πρώτη στη λίστα είναι η Ελβετία με τους κατοίκους της να χαλάνε περίπου 4.300 ευρώ τον χρόνο για φαγητό κατ’ οίκον, 1.200 για εξόδους και άλλα τόσα για ποτά και τσιγάρα.

Την πεντάδα συμπληρώνουν οι Νορβηγία, Αυστραλία, Ιαπωνία και Σουηδία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Αθήνα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;