Καλλιθέα | Υπερσύγχρονο πάρκο 28 στρεμμάτων από το Ίδρ. Νιάρχος

niarxos kallithea

Πάρκο 28 στρεμμάτων στην Καλλιθέα αναβάθμισε το ίδρυμα Στ. Νιάρχος. Πρόκειται για το πρώτο ολοκληρωμένο έργο που φέρει την υπογραφή του διεθνούς φήμης αρχιτέκτονα RenzoPiano, ο οποίος έχει σχεδιάσει και το υπό κατασκευήν Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος. Ο κ. Γιώργος Αγουρίδης, μέλος του Δ.Σ. του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος ανέφερε τις λεπτομέρειες για το κόστος και τις δυνατότητες χρήσης του αναβαθμισμένου πλέον «Δημοτικού Πάρκου Αθλητισμού και Αναψυχής», που ανήκει στο Δήμο Καλλιθέας και βρίσκεται πλησίον του Κέντρου Πολιτισμού, κάνοντας λόγο για ένα πάρκο με ανοικτό κολυμβητήριο ολυμπιακών διαστάσεων, παιδική πισίνα, γήπεδο ποδοσφαίρου, παιδική χαρά, τρία κτιριακά συγκροτήματα υποστηρικτικών εγκαταστάσεων, το οποίο στοίχισε συνολικά 5,92 εκ. ευρώ.

Ο κ. Αγουρίδης ανέφερα ακόμα 4 λόγους για τους οποίος τα μέλη της διοίκησης του Ιδρύματος είναι υπερήφανοι:

– Πρώτον, αυτό καθαυτό το γεγονός ότι παραδίδουμε σε έναν από τους μεγαλύτερους Δήμους της χώρας ένα πολύ-λειτουργικό Πάρκο έκτασης 28.000 τ.μ., το οποίο περιλαμβάνει ανοικτό κολυμβητήριο ολυμπιακών διαστάσεων, παιδική πισίνα, γήπεδο ποδοσφαίρου, παιδική χαρά, τρία κτιριακά συγκροτήματα υποστηρικτικών εγκαταστάσεων. Πέρα από το Δημοτικό Πάρκο, αναδιαμορφώθηκε ταυτόχρονα και ο περιβάλλων χώρος, μέσω υψηλής και χαμηλής φύτευσης, τοποθέτησης δικτύων άρδευσης, φωτισμού και διαμόρφωσης της εσωτερικής κυκλοφορίας.

– Δεύτερον, γιατί το Δημοτικό Πάρκο Αθλητισμού και Αναψυχής αποτελεί το πρώτο ολοκληρωμένο έργο που φέρει την υπογραφή του διεθνούς φήμης αρχιτέκτονα RenzoPiano στην Ελλάδα, ο οποίος ανέλαβε το σχεδιασμό και την επίβλεψη κατασκευής του έργου.

– Τρίτον, επειδή λόγω της άμεσης γειτνίασης με το υπό κατασκευήν Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και του γεγονότος ότι ο Renzo Piano έχει σχεδιάσει και το μεγάλο αυτό έργο, τα δυο έργα, παρότι ξεχωριστά, θα είναι συμπληρωματικά, θα συνυπάρχουν αρμονικά.

– Και τέταρτον γιατί τα έργα αυτά αποτελούν τον προπομπό της συνολικής ανάπλασης του παραλιακού μετώπου, οι μελέτες του οποίου έχουν επίσης χρηματοδοτηθεί από το Ίδρυμά μας και έχουν γίνει στη βάση ενός masterplan που και αυτό έχει εκπονηθεί από τον Piano.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

Αγροτικά

Πλήρης Απασχόληση

24-01-2024

Ηρακλειο Κρητης

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;