Κουβέλης στη ΔΕΘ | Αναδιαπραγμάτευση μνημονίων και καιρός για ανάπτυξη!

Dhmar 2

Μπουτάρης: “Μέχρι τα Χριστούγεννα ο Δήμος κλείνει”

«Δεν χρειάζεται καμιά επικοινωνιακή πολιτική η οποία εξωραΐζει την κατάσταση. Το πρωτογενές πλεόνασμα δεν είναι πρωτογενές πλεόνασμα με το δεδομένο ότι δεν υπολογίζονται οι δημόσιες δαπάνες, οι οποίες δεν εκταμιεύονται, δεν γίνονται. Δεν υπολογίζεται ακόμη ότι το ελληνικό δημόσιο οφείλει. Οφείλει σε φυσικά και νομικά πρόσωπα, οφείλει στους Έλληνες πολίτες. Κατά συνέπεια καμία υπεραισιοδοξία δεν χρειάζεται. Εκείνο που χρειάζεται είναι η αλλαγή της πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση» δήλωσε ο Φ. Κουβέλης, κατά τη χθεσινή επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη για την 78η ΔΕΘ που ολοκληρώνεται σήμερα Πέμπτη, ενώ τόνισε συμπληρωματικά πως «χρειάζεται ανακοπή και της λιτότητας και της ύφεσης και είναι η ώρα για μια καινούρια διαπραγμάτευση» για τα μνημόνια. .

Ακόμα, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ σε συνάντησή του με τον Δήμαρχο Μπουτάρη είπε για τα όσα συμβαίνουν στο χώρο της αυτοδιοίκησης ότι «Η διοικητική μεταρρύθμιση, δυστυχώς, τείνει να γίνει απορρύθμιση… Στο βαθμό που η κινητικότητα συνδέεται με απολύσεις δεν υπηρετεί τη μεταρρύθμιση, αλλά οδηγεί στην απορρύθμιση», ενώ ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης είπε από την πλευρά του ότι «Δεν μιλάμε για αναδιάρθρωση, μιλάμε για απορρύθμιση πλήρη της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης εάν συνεχίσει με αυτούς τους ρυθμούς η κινητικότητα και η απαξίωση πλήρως της γνώμης των Δήμων για όλη την ιστορία, εγώ νομίζω ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης τα Χριστούγεννα θα κλείσει, δεν θα μπορεί να εξυπηρετήσει τις βασικές ανάγκες των δημοτών. Έχουμε φτάσει στο όριο, δεν γίνεται άλλο»!

Τέλος, ο κ. Κουβέλης που συναντήθηκε επιπλέον με αγρότες και δημοσιογράφους στο κτήριο της ΕΤ 3, εμμέσως πλην σαφώς, έκανε γνωστό ότι η Δημοκρατική Αριστερά θα υποστηρίξει ενδεχόμενη νέα υποψηφιότητα Μπουτάρη, όπως τον στηρίζουν τα στελέχη της και σήμερα ως δήμαρχο, ότι είναι υπέρ αλλαγών του αυτοδιοικητικού εκλογικού συστήματος στην κατεύθυνση απλή αναλογική με εξασφάλιση αποτελεσματικότητας, αλλά τάχθηκε κατά της πλήρους αποπολιτικοποίσης της αυτοδιοίκησης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

1.000

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

1

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
08 Μαϊ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;