Βενιζέλος | Αναγκαιότητα μια εθνική συμφωνία, αλλά την τορπιλίζει ο ΣΥΡΙΖΑ

•Βενιζέλος Για ανάγκη διαμόρφωσης μιας εθνικής συμφωνίας, ενός ολοκληρωμένου Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης με κοινωνική συναίνεση, έκανε λόγο σε ομιλία του στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην 78η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απέκλεισε το ενδεχόμενο νέων μέτρων, αλλά και το ενδεχόμενο προκήρυξης πρόωρων εκλογών.

«Η χώρα βρίσκεται σε ανηφόρα, αλλά και στην τελική στροφή και η οικονομία της χρειάζεται χρόνο» είπε ο κ. Βενιζέλος ευθυγραμμισμένος απόλυτα με τη γραμμή Σαμαρά, όπως εκφράστηκε με τη χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού στην 78η ΔΕΘ. «Έχουμε διανύσει σχεδόν τα 4/5 του δρόμου που οδηγεί στην οριστική και ασφαλή έξοδο από την κρίση και τη στενή εποπτεία των εταίρων και πιστωτών μας… Ζητούμενο είναι να αυξηθεί το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν με βάση ένα Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης» τόνισε.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ, στον οποίο επιφύλαξε δριμεία επίθεση όπως και στον πρόεδρό του, ο επικεφαλής του συγκυβερνώντος ΠΑΣΟΚ είπε χαρακτηριστικά: «Είναι πραγματικά θλιβερό η αξιωματική αντιπολίτευση να γυρίζει επιθετικά πίσω στην πολιτική της μονομερούς καταγγελίας των δανειακών συμβάσεων και της εξυπηρέτησης του χρέους. Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι δεν διαπραγματευτήκαμε σκληρά αν δεν είχε μεσολαβήσει η εμπειρία της Κύπρου που αποδέχθηκε σχέδιο χειρότερο από το αρχικό… Δεν υπήρξε ποτέ άλλη δυνατότητα που να ήταν πιο εύκολη και λιγότερο επώδυνη, όποιος το λέει αυτό, δεν καταλαβαίνει ή λέει απλώς ψέματα παίζοντας με την αγωνιά του ελληνικού λαού» ανέφερε.

Για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση επισήμανε ότι το μέτρο δεν απέδωσε τα αναμενόμενα, αν είχε αποδώσει θα είχαμε κι ένα διαπραγματευτικό χαρτί για τη μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα», ανέφερε συγκεκριμένα, μιλώντας για αστοχίες σε ορισμένα φορολογικά μέτρα. Πάντως, η αναφορά του Ευ. Βενιζέλου σε αποτυχία μείωσης του ΦΠΑ που δεν βοηθά να μειωθεί ο ΕΦΚ κρίνεται ως ιδιαίτερα ανησυχητική για την εξέλιξη και των δύο ζητημάτων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

22-04-2024

Θεσσαλονικη

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;