Ελλάς – Τουρκία μπασκετομαχία…

Greece v Georgia - EuroBasket 2011

Ουκρανία και ΠΓΔΜ προχωρούν ως ευχάριστες εκπλήξεις του ευρωμπάσκετ

Του Μανώλη Περρή*

Σήμερα Σάββατο η εθνική δίνει το τρίτο της παιχνίδι με την Τουρκία, παιχνίδι χωρίς αύριο για την ομάδα του Τάνιεβιτς, όχι όμως για μας. Ο κόουτς Τρινκέρι θα έχει να αντιμετωπίσει την περίφημη ζώνη 2-1-2 του Τάνιεβιτς, όμως η Τουρκία έχει δείξει στα δύο πρώτα παιχνίδια ότι δεν είναι καθόλου ομάδα. Πιστεύω πάντως ότι εύκολα ή δύσκολα η Ελλάδα θα πάρει την νίκη.

Οι Τούρκοι υπερτερούν στην θέση του 5, στη φετινή διοργάνωση, όμως, με τον Ιλασόβα να παίζει τόσο άσχημα δεν νομίζω ότι μπορεί σε συνδυασμό με τον Ασικ να κάνουν ένα δίδυμο που να φοβίζουν την Ελληνική ομάδα. Η διαχείριση όμως και για μας σε αυτό το ματς έχει μεγάλη σημασία γιατί θα παίξουμε με δυο πλεϊμέικερ, Σλούκα και Ζήση (οι οποίοι στις ομάδες τους δεν είναι καθαρόαιμοι πλεϊμέικερ), έτσι ο ρυθμός σε ορισμένα σημεία του παιχνιδιού μπορεί να χαθεί. Κλείνοντας σε περίπτωση που χάσει η Ελλάδα από την Τουρκία μπαίνει σε μια μικρή περιπέτεια γιατί μέσα σε 18 ώρες πρέπει να παίξει το επόμενο παιχνίδι με τους φορμαρισμένους Ιταλούς.

Χθες έπαιξαν μόνο ο πρώτος και δεύτερος όμιλος την 3η αγωνιστική τους και η Ουκρανία του Φρατέλο κατάφερε να κρατήσει πρωτιά και αήττητο με τη νίκη της επί της Γερμανίας, κι αν καταφέρει στην τελευταία αγωνιστική να κερδίσει τη Μ. Βρετανία έχει μεγάλες πιθανότητες να περάσει στη δεύτερη φάση. Αντίθετα, στο δεύτερο όμιλο η ήττα της Σερβίας από τα Σκόπια και η ήττα της Λετονίας από τη Λιθουανία έχει δημιουργήσει έναν όμιλο με τέσσερις ομάδες να έχουν 2 νίκες και μια ήττα, με αποτέλεσμα τα παιχνίδια της Κυριακής να έχουν τεράστια σημασία για την πρόκριση.

Πρέπει να παραδεχτούμε ότι από το 2011 τα Σκόπια αν έχουν ξεχωρίσει για ένα πράγμα είναι ότι πρόκειται για την ομάδα με το καλύτερο reaction από όλες τις ομάδες της Ευρώπης. Ακόμα κι όταν χάνουν, χάνουν με μικρές διαφορές. Αυτό οφείλεται στις πολύ καλές επιστροφές που έχουν ως ομάδα, ενώ το επιθετικό τους στήσιμο βοηθάει στο αμυντικό transition.

Η συνέχεια έπεται…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Ηρακλειο

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;