Υπουργείο Εργασίας | 102 χιλιάδες θέσεις εργασίας από τον Ιανουάριο

Υπουργείο Εργασίας | 102 χιλιάδες θέσεις εργασίας από τον ΙανουάριοΤον απολογισμό του φαίνεται να κάνει το Υπουργείο εργασίας σύμφωνα με το οποίο από τον περασμένο Ιανουάριο έχουν δημιουργηθεί 102 χιλιάδες θέσεις εργασίας, εκ των οποίων οι 10.969 δημιουργήθηκαν τον μήνα Αύγουστο.

Πιο αναλυτικά, ο κύριος Βρούτσης τόνισε ότι:

«Τα αποτελέσματα του πληροφοριακού συστήματος «Εργάνη» για το μήνα Αύγουστο  – τα οποία μου παρέδωσαν χθες οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας – επιβεβαιώνουν, για μια ακόμη φορά, την εκτίμηση ότι οι αυξητικοί ρυθμοί της ανεργίας ανακόπτονται και η  αγορά εργασίας εισέρχεται σε φάση σταθεροποίησης». 

«Φέτος, είχαμε τον καλύτερο Αύγουστο της τελευταίας δεκαετίας, με θετικές ροές απασχόλησης ύστερα από πολλά χρόνια, καθώς δημιουργήθηκαν 10.969 νέες θέσεις εργασίας» τόνισε ο κύριος Γιάννης Βρούτσης ενώ πρόσθεσε ότι. σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση της απασχόλησης τον Αύγουστο διαδραμάτισε προφανώς η αυξημένη τουριστική κίνηση.

«Δεν πρέπει όμως να παραβλέψουμε και τη συμβολή των εντατικών ελέγχων της Επιθεώρησης Εργασίας, αλλά και των νέων ιδιαίτερα υψηλών προστίμων για την αδήλωτη εργασία, των υψηλότερων που έχουν ποτέ επιβληθεί και που οδήγησαν σε μεγαλύτερη συμμόρφωση των εργοδοτών» 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;