Μέχρι το 2020 θα πλήττονται οι διπλάσιες περιοχές από καύσωνες

47414-105681

Σύμφωνα με έρευνα Γερμανών και Ισπανών επιστημόνων, αναμένεται να είναι διπλάσιες οι περιοχές, οι οποίες θα πλήττονται από καύσωνες μέχρι το 2020.

Πιο συγκεκριμένα, με το πέρασμα των ετών οι περίοδοι πολύ υψηλών θερμοκρασιών θα πλήττουν όλο και περισσότερες χώρες και πιθανόν μέχρι το 2040 να έχουν τετραπλασιαστεί οι χώρες αυτές, ενώ αυτήν τη στιγμή οι καύσωνες κατά τους καλοκαιρινούς μήνες επηρεάζουν μόνο το 5% των περιοχών στον παγκόσμιο χάρτη.

Μάλιστα, τα συμπεράσματα της έρευνας είναι δυσοίωνα για χώρες της Μεσογείου, της Μέσης Ανατολής, της Δυτικής Ευρώπης της Κεντρικής Ασίας και των ΗΠΑ, οι οποίες κινδυνεύουν πιο πολύ από τους αυξανόμενους καύσωνες.

Το γεγονός αυτό είναι αναπόφευκτο, εκτός εάν μειωθούν οι εκπομπές αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, όπως δήλωσε ο Ντιμ Κούμου, του Ινστιτούτου Ερευνών για τις Κλιματικές Επιπτώσεις στο Πότσδαμ.

Τέλος, η μέση θερμοκρασία στην επιφάνεια της Γης έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια και συγκεκριμένα από την περίοδο της βιομηχανικής επανάστασης, κατά 0,8 βαθμούς Κελσίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

Πωλήσεις

Εποχιακή Εργασία

15-02-2024

Ναουσα

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;