Τριπλό «πέσιμο» Παπούλια – Τσίπρα – Γλέζου στον Σόιμπλε

Τριπλό «πέσιμο» Παπούλια – Τσίπρα – Γλέζου στον Σόιμπλε«Είμαστε όλοι όμηροι του κ. Σόιμπλε, όπως επί Βέρμαχτ», δήλωσε ο Βουλευτής Επικρατείας της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Κατά τη μεσημεριανή συνάντηση των κ.κ. Τσίπρα και Γλέζου με τον κ. Παπούλια τέθηκε ευθέως το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων από τη Γερμανία προς την Ελλάδα. Το ζήτημα έθεσε ο ίδιος ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος επεφύλαξε και δριμύ σχολιασμό για την παράλληλη με τη συνάντηση επίσκεψη Σόιμπλε στην Αθήνα, ενώ οι κ.κ. Παπούλιας και Γλέζος, μέλη της Αντικατοχικής Εθνικής Αντίστασης, επίσης έθεσαν δημόσια τω θέμα της αναγκαιότητας των γερμανικών επανορθώσεων προς τη χώρα.

«Σε σχέση με αυτή την εικόνα που βλέπετε γύρω σας, μια Αθήνα νεκροταφείο, η εικόνα αυτή και το μήνυμα που εκπέμπεται προς τα έξω είναι ένα μήνυμα ζόφου προς το εσωτερικό της χώρας και ένα μήνυμα χώρας σε κατάσταση πολιορκίας προς το εξωτερικό. Μια εικόνα που δεν τιμά τη χώρα που γεννήθηκε η δημοκρατία. Να απαγορεύονται οι διαδηλώσεις, οι ειρηνικές διαδηλώσει των πολιτών. Δεν τιμά τον προσκεκλημένο της ελληνικής κυβέρνησης, δεν παραποιεί τιμή στον κ. Σόιμπλε να τον υποδέχεται η φιλική του κυβέρνηση σα να είναι εκπρόσωπος κατοχικών δυνάμεων», είπε ο κ. Τσίπρας για την επίσκεψη του γερμανού υπουργού Οικονομικών Β. Σόιμπλε. Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπενθύμισε ότι υπήρξε ο πρώτος υπουργός Εξωτερικών που το 1995 έθεσε το θέμα για τις αποζημιώσεις και για το κατοχικό δάνειο, κι ότι, όπως τόνισε, «Βεβαίως, η απάντηση της γερμανικής κυβέρνησης ήταν αρνητική.  Αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι, ότι σβήστηκε όλη αυτή η υπόθεση», ενώ πρόσθεσε κι ότι «ο κ. Γλέζος συνεχώς υπενθυμίζει τις υποχρεώσεις της γερμανικής κυβέρνησης. Ελπίζω ότι κάποια στιγμή θα υπάρξει πρόοδος στο θέμα αυτό», καταλήγοντας στο κομμάτι του δημόσιου διαλόγου του με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τον Βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Δριμύτερος από όλους ο αντιστασιακός Μανώλης Γλέζος σύγκρινε την άφιξη Σόιμπλε και το κλείσιμο στους δρόμους με την παρέλαση της Βέρμαχτ: «Εκείνο που εγώ θυμάμαι είναι ότι τις πρώτες μέρες της κατοχής έπρεπε η γερμανική Βέρμαχτ να κάνει την παρέλασή της στην Αθήνα.  Συνέλαβε τότε ομήρους. Δεν είναι γνωστό αυτό, αλλά συνέλαβε ομήρους μην τυχόν συμβεί κάτι κατά την παρέλαση.  Τώρα ήρθε ο Σόιμπλε και όλη η Ελλάδα είναι όμηρος, όλοι οι Έλληνες είναι όμηροι».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;