Ενιαίο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τη συνεδριακή απάντηση Τσίπρα σε Γλέζο

tsipras glezos

Γλέζος: Συνεχίζουμε μαζί παρά τις διαφωνίες μας – «Όσοι καραδοκούν, αυταπατώνται και νομίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα διασπαστεί, ξεγελιώνται»!

Επιλέγοντας μια προσωπική και συναισθηματικά φορτισμένη απάντηση προς τον Μανώλη Γλέζο, αγωνιστή της εθνικής αντίστασης και διαχρονικά της αριστεράς, επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες διπλές εκλογές και εκπρόσωπο του πολιτικού φορέα – συνιστώσα Ενεργοί Πολίτες, ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής Α. Τσίπρας ξεκαθάρισε κατά τη δευτερολογία του το Σάββατο το μεσημέρι από το βήμα του ιδρυτικού συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ και τις ολυμπιακές εγκαταστάσεις του Τάε Κβο Ντο, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αλλάζει πλέον σελίδα, περνώντας πια στην εποχή του ενιαίου κόμματος, με σκοπό τη διάνοιξη προοπτικής εξουσίας για την κατάργηση των μνημονίων με καλύτερους όρους και πιθανότητες κατάκτησής της, κάτι που μένει πλέον να επιβεβαιωθεί και από τους εσωκομματικούς εκλογικούς συσχετισμούς του συνεδρίου που ευκολότερα ή δυσκολότερα αναμένεται είναι υπέρ της ηγεσίας. «Δεν υπάρχουν ‘εμείς και εσείς’. Το συνέδριο θα αποφασίσει για όλα», ήταν μια χαρακτηριστική αποστροφή του κ. Τσίπρα που προσδιορίζει την ενιοποίηση πλέον του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ έκλεισε λέγοντας ότι «τα καλύτερα τραγούδια μας, δεν τα έχουμε τραγουδήσει ακόμα»!

«Όσοι καραδοκούν, αυταπατώνται και νομίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα διασπαστεί, ξεγελιώνται», απάντησε Μ. Γλέζος πέρνωντας το λόγο για να απαντήσει εκτός διαδικασίας, δηλώνοντας ταυτόχρονα ικανοποιημένος από τις διαβεβαιώσεις Τσίπρα για συλλογική λειτουργία του κόμματος, λέγοντας συγκεκριμένα: «Υπάρχει ελπίδα ότι θα ξεπεραστούν όλα»!

Περαιτέρω, πάντως, ο κ. Τσίπρας στην ομιλία του επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας ότι η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ είναι χειρότερη από την προηγούμενη, αποκαλώντας την «συμμορία της καταστροφής» και κάλεσε σε ανένδοτο αγώνα. «Περνούν με την άνεση γκάνγκστερ την εξόντωση ολόκληρων κοινωνικών ομάδων. Κάθε μέρα που περνά ο οδοστρωτήρας της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου ισοπεδώνει και άλλα δικαιώματα και ανθρώπους», είπε σχετικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Από το σώμα του συνεδρίου, πάντως, αποφασίστηκε μέσω ψηφοφοριών η άρνηση των προτάσεων της αριστερής πλατφόρμας του Π. Λαφαζάνη για πορεία εξόδου από το ευρώ και ξεχωριστές λίστες εκλογής μελών της Κ.Ε. του κόμματος καθώς και την εκλογή προέδρου από την Κ.Ε. αντί από το συνέδριο. Τέλος, την Κυριακή θα διεξαχθούν από το ιδρυτικό συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ψηφοφορίες για την εκλογή 200 μελών της Κ.Ε., καθώς και εκλογή του προέδρου του κόμματος, θέση για την οποία ακούγονται και πιθανές περιφερειακές – χαμηλής δυναμικής υποψηφιότητες, πέραν εκείνης του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα.

Η απάντηση Τσίπρα στον Μ. Γλέζο με την οποία δίνεται το σύνθημα διάλυσης των συνιστωσών και μετατροπής του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο κόμμα:

«Δεν εξεπλάγην από τον πυρήνα τον απόψεων του Μανώλη. Έχει σταθερά αυτές τις απόψεις από το 2003 έως σήμερα είναι απόψεις που τις εξέφρασε με θάρρος και παρρησία στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του Δεκέμβρη. Με στενοχώρησε η ομιλία του Μανώλη, αλλά δεν κράτησα καμία κακία. Στους ανθρώπους που αγαπάς δεν κρατάς κακία. Στενοχωρήθηκα, γιατί ο Μανώλης επέλεξε ως εκπρόσωπος μιας εκ των συνιστωσών και όχι ως εκπρόσωπος μιας ιστορικής γενιάς αγώνων, ανθρώπων, θυσιών. Το λέω αυτό γιατί ο Μ. Γλέζος εκπροσωπεί τη συνισταμένη των αγώνων, τη συνισταμένη των αγώνων της Αριστεράς. Εκπροσωπεί όλα εκείνα που έκαναν την Αριστερά να επιβιώσει από διωγμούς και παρανομίες.

Ξέρουμε να σεβόμαστε τα σύμβολά μας και να τα τιμάμε. Όμως πρώτον τα ίδια τα σύμβολά μας, μας έμαθαν να τιμάμε την αλήθεια, το καθήκον και τον αγώνα μας. Και την αλήθεια μας τη θέτει η ίδια η ζωή, που ζητά από μας υπερβάσεις. Οι εκατοντάδες χιλιάδες που έκαναν την υπέρβαση και μας ψήφισαν δεν έγιναν ούτε συριζολόγοι, ούτε Αριστεροί. Εμείς πρέπει να τους διαπαιδαγωγήσουμε… Στο καθήκον δεν χωράνε συναισθηματισμοί. Τη μάχη δεν θα την κερδίσουμε αν το μήνυμα που εκπέμψουμε, είναι εσείς αλλάξτε και ελάτε εδώ, αλλά εμείς δεν θα αλλάξουμε. Όπως δουλεύαμε στο 3%, έτσι θα δουλεύουμε και στο 27%. Αυτός ο κόσμος δεν είναι δεδομένος. Πρώτα απ’ όλα να αλλάξουμε εμείς και μετά ν’ αλλάξουμε τον κόσμο. Μανώλη αυτό που θα κάνεις εσύ είναι αυτό που νομίζεις σωστό.

Όλοι μαζί θα πάρουμε τις συλλογικές μας αποφάσεις και τη Δευτέρα θα έρθω να σε πάρω και θα πάμε μαζί σε όλους τους εργαζόμενους που μας χρειάζονται από άκρη σε άκρη της πατρίδας μας με στόχο να σταματήσουμε τη λαίλαπα του μνημονίου και να ξαναχτίσουμε την πατρίδα μας σε μια στέρεη βάση».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μεταφορές

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Μαρούσι

800

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

1.000

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
09 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Oly

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;