Με μαζικές παραιτήσεις απειλούν οι Δήμαρχοι της χώρας

dimarxio

Κλειστοί να μείνουν οι δήμοι μέχρι την Τετάρτη, ημέρα κατά την οποία ψηφίζεται το νέο πολυνομοσχέδιο, πρότεινε ο πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ. Κ. Ασκούνης κατά την έκτακτη γενική συνέλευση των δημάρχων της χώρας που διεξάγεται στο Caravel. Ο κ. Ασκούνης ζήτησε να εξαιρεθούν μόνο οι υπηρεσίες που αφορούν κοινωνικές και προνοιακές δομές ενώ σε ότι αφορά τη συλλογή των αποριμμάτων, ιδιαίτερα στις τουριστικές περιοχές, να κριθεί αν θα σταματήσει ή όχι από τους κατά τόπους δημάρχους.

Ιδιαίτερα αιχμηρή ήταν και η παρέμβαση Μπαλασόπουλου, εκπροσώπου της ΠΟΕ – ΟΤΑ, που ζήτησε ασφυκτική πίεση από τους πολίτες της επαρχίας το Σ/Κ που έρχεται στους τοπικούς Βουλευτές κάθε περιφέρειας. Ο κ. Μπαλασόπουλος ανέφερε ακόμα πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση συνεισέφερε στην διαθεσιμότητα του 2012 το 50% των υπαλλήλων που εντάχθηκαν σε αυτό το καθεστώς, και τώρα σε αυτήν πέφτει πάλι η μερίδα του λέοντος, αφού το 60% των νέων «διαθέσιμων» επίσης προέρχεται από τους δήμους, το προσωπικό των οποίων αποτελεί, ωστόσο, μόλις το 10% του συνόλου των δημοσίων υπαλλήλων.

Ακόμα, ο επικεφαλής της ΠΕΔ Κ. Μακεδονίας και Δήμαρχος Συκεών – Νεαπόλεως Σίμος Δανιηλίδης, με την πλειοψηφία των μελών του οργάνου στο πλευρό του πρότεινε μαζική παραίτηση Δημάρχων της περιφέρειάς του γιατί όπως τόνισε αν περάσουν τα κυβερνητικά σχέδια δεν θα βγαίνουν καν οι δημοτικοί προϋπολογισμοί. Σημειωτέο ότι από την Πέμπτη παραιτήθηκε ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσα και η συντριπτική πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων της πόλης σε διαμαρτυρία για αντι-αυτοδιοικητική πολιτική της κινητικότητας-διαθεσιμότητας δημοτικών αστυνομικών –σχολικών φυλάκων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μεταφορές

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Μαρούσι

800

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

13-03-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;