ΕΛΣΤΑΤ | 1245 αυτοκτονίες την περίοδο 2009-2011

suicide1

Σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, το διάστημα 2009-2011 οι αυτοκτονίες στη χώρα μας ανήλθαν στις 1245.

Πιο συγκεκριμένα, όπως διευκρινίστηκε, η ΕΛΣΤΑΤ συλλέγει κυρίως τα στατιστικά στοιχεία για τις περιπτώσεις αυτοχειρίας στη χώρα μας με βάση τα δελτία των ληξιαρχείων και τις ιατροδικαστικές υπηρεσίες, σύμφωνα με έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή, μετά από ερώτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής, Χρήστου Παππά, για τα κριτήρια και τις παραμέτρους βάσει των οποίων πραγματοποιείται η έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ για την εξαγωγή συμπερασμάτων σχετικά με τον αριθμό των αυτοκτονιών.

Μάλιστα, το έγγραφο που υπογράφεται από τον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου, διαβιβάστηκε στη Βουλή δια του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα.

Η ΕΛΣΤΑΤ δεν συλλέγει στοιχεία για τις απόπειρες αυτοκτονίας, ενώ τα στοιχεία για το 2012 δεν είναι ακόμα διαθέσιμα.

Τέλος, όσον αφορά στη μεθοδολογία, η ΕΛΣΤΑΤ ενημερώνει ότι στο πλαίσιο της έρευνας Φυσικής Κίνησης Πληθυσμού, συλλέγει από τα ληξιαρχεία όλης της χώρας τα στατιστικά δελτία θανάτου.

Στα δελτία αυτά, τα οποία συμπληρώνονται από τον Ληξίαρχο με βάση τα Ιατρικά Πιστοποιητικά θανάτων, αναφέρεται η αιτία θανάτου, και ειδικότερα, στην περίπτωση βίαιου θανάτου, καταγράφεται αν πρόκειται για αυτοκτονία, ατύχημα ή ανθρωποκτονία.

Η ΕΛΣΤΑΤ σε περιπτώσεις αδιευκρίνιστης αιτίας θανάτου, προβαίνει σε συμπληρωματικούς ελέγχους, σε συνεργασία με τις ιατροδικαστικές αρχές και αν δεν υπάρξει οριστικός χαρακτηρισμός (αυτοκτονία, ατύχημα ή ανθρωποκτονία) από τους ιατροδικαστές, οι περιπτώσεις αυτές κατατάσσονται στις «αδιευκρίνιστες».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;