Πανεπιστήμιο Αιγαίου | Θερινό Σχολείο

university of aeagean-summer schools 2013

Το Τμήμα Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου σε συνεργασία με Καθηγητές/τριες από το Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του ίδιου Πανεπιστημίου, το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ, το Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Πανεπιστημίου Αθηνών, Το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου, το Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, το Department of Applied Linguistics του University of Massachusetts, Boston, το Department of Education του Anglia Ruskin University και το Departamento de Literatura Española e Hispanoamericana του Universidad de Salamanca σας προσκαλεί στο Θερινό Σχολείο Κοινωνική Τάξη, Σχολείο και Κοινωνική Αναπαραγωγή στη Μυτιλήνη από τις 4 έως τις 13 Ιουλίου 2013.

Το Θερινό Σχολείο Κοινωνική τάξη, Σχολείο και Κοινωνική Αναπαραγωγή έρχεται να καλύψει με διεπιστημονικό τρόπο ταξικές, πολιτισμικές και ιδεολογικές όψεις του Schooling αναδεικνύοντας σημεία που συνήθως μια κοινωνιολογική, παιδαγωγική, ή, εθνογραφική προσέγγιση δύσκολα και οριακά μόνο δύναται να εντοπίσει. Κεντρικός στόχος αυτού του Θερινού Σχολείου είναι η ανάδειξη και η κατανόηση της άμεσης και έμμεσης σχέσης του σχολείου με την κοινωνική τάξη και την αναπαραγωγή των κοινωνικών σχέσεων (εκπαιδευτικές ανισότητες, πολιτισμική «υστέρηση»/διαφορά, γλωσσικές πρακτικές, «κρυφό» αναλυτικό πρόγραμμα, μορφές γνώσης και τύποι σχολείων, αναπαραγωγική λειτουργία κ.λπ.) αλλά και η εξοικείωση των συμμετεχόντων μ’ ένα σαφές θεωρητικό και μεθοδολογικό πλαίσιο εξέτασης του Schooling.

Γλώσσα Διδασκαλίας:
Γλώσσα διδασκαλίας για το Θερινό Σχολείο 2013 θα είναι η ελληνική. Το Θερινό Σχολείο 2014 θα μετεξελιχτεί, αφού προσδιοριστούν με μεγαλύτερη σαφήνεια οι ανάγκες της ελληνικής ακαδημαϊκής κοινότητας στο πεδίο του Schooling, σε διεθνές.

Το Θερινό Σχολείο αποτελείται από τέσσερις κύκλους μαθημάτων:
Το Θερινό Σχολείο Κοινωνική Τάξη, Σχολείο και Κοινωνική Αναπαραγωγή δομήθηκε κατά τέτοιο τρόπο ώστε να προκύπτουν συμπαγείς κύκλοι μαθημάτων που ο ένας να διαδέχεται τον άλλο.

Κοινωνική Τάξη και Σχολείο
Εθνογραφία του Σχολείου
Θεωρία και Μεθοδολογία Έρευνας στην Εκπαίδευση
Αναλυτικό Πρόγραμμα, Κριτική Παιδαγωγική και Γραμματισμός
Αιτήσεις – Εγγραφές: Έως την 15η Μάιου 2013

Για περισσότερες πληροφορίες: αποστείλατε e-mail στο schooling2013@aegean.gr ή, απευθυνθείτε στη Γραμματεία του Θερινού Σχολείου (κ. Β. Χίου 0030-22510 36506).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

1

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;