Μπάχαλο με την απόφαση του ΣτΕ για την ΕΡΤ

ert

Ο καθένας την ερμηνεύει όπως θέλει και η ακυβερνησία παραμένει…

Με μια επαμφοτερίζουσα απόφαση του ΣτΕ για επαναλειτουργία της ΕΡΤ και με το κάθε κόμμα – κυβερνητικός εταίρος να την ερμηνεύει κατά το δοκούν το πολιτικό αδιέξοδο παραμένει, έστω κι αν καταδεικνύει την επιθυμία και των τριών κυβερνητικών κομμάτων να αποφύγουν τις εκλογές , σύμφωνα και με τις ευρωπαϊκές επιταγές. Η οιονεί συμφωνία – βασισμένη στην απόφαση του ΣτΕ προβλέπει άμεσο άνοιγμα της ΕΡΤ, το οποίο πάντως ακόμα δεν έχει πραγματοποιηθεί από την πλευρά της κυβέρνησης η οποία επιδιώκει αντί για κανονική επαναλειτουργία τη λειτουργία νέου φορέα μίνιμουμ κάλυψης του ρόλου της ΕΡΤ, ανασχηματισμό σε σύντομο χρόνο και μέχρι τις επόμενες ημέρες του συνεδρίου της ΝΔ και επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας και επαναπροσδιορισμό της εν γένει κυβερνητικής λειτουργίας.

ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ εγκαλούν ήδη τον Πρωθυπουργού για το ότι δεν έχει ανοίξει η ΕΡΤ προειδοποιώντας τον ότι θα επανέλθουν στη σκληρή τους στάση στηννέα συσκέψη των αρχηγών της Τετάρτης αν εκείνος δεν τηρήσει τα συμφωνηθέντα. Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ συνεδριάζει από το πρωί για την προετοιμασία της νέα συνάντησης και του σχηματισμού του τελικού πλαισίου με το οποίο μεταβεί ο κ. Κουβέλης σε αυτή, χωρίς να αποκλείουν επαναφορά στην απόλυτη αστάθεια αν δεν υπαναχωρήσει από την αδιάλλακτη στάση του ο Α. Σαμαράς.

Το ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωσή του το μεσημέρι της Τρίτης θεωρεί απαράδεκτη η μη επαναλειτουργία της ΕΡΤ ως τώρα και καλεί την κυβέρνηση εκ νέου να ανοίξει άμεσα την ΕΡΤ, ιδίως ενόψει της κρίσιμης νέας σύσκεψης αρχηγών της τρικομματικής αύριο Τετάρτη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Αγροτικά

Πλήρης Απασχόληση

24-01-2024

Ηρακλειο Κρητης

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Απρ. 2024
Μπά
FT
2 - 2
Ρεά
01 Μαϊ. 2024
Μπο
22:00
-
Παρ
30 Απρ. 2024
ΟΣΦΠ
'
80 - 82
BARC
01 Μαϊ. 2024
ΦΕΝ
20:45
-
ΜΟΝ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;