Σαμαράς | Το θέμα είναι ποιος θα χρεωθεί το μπλοκάρισμα των μεταρρυθμίσεων κι όχι τις εκλογές…

Αντώνης Σαμαράς: Ο λαός έδωσε εντολή συνεργασίας«Δεν μπορούμε να επιβάλλουμε θυσίες σε όλους και να αφήνουμε τους βολεμένους», είπε αιτιολογώντας την απόφασή του για την ΕΡΤ

Από το προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στο Ναύπλιο ο Α. Σαμαράς τόνισε αναφορικά στην εμπλοκή που έχει δημιουργηθεί στην λειτουργία της τρικομματικής κυβέρνησης συνεργασίας(;) από το αιφνιδιαστικό κλείσιμο της ΕΡΤ με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δύο υπουργών της ΝΔ ξεκαθάρισε πως ο ίδιος δεν κάνει πίσω στην απόφασή του και δήλωσε αποφασισμένος για τολμηρές μεταρρυθμίσεις. Σε ό,τι αφορά στο ενδεχόμενο μη άρσης του αδιεξόδου και το ποιος θα χρεωθεί σε αυτή την περίπτωση έκτακτες εκλογές, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι το θέμα δεν είναι αυτό, αλλά το ποιος θα χρεωθεί το κόστος για μπλοκάρισμα των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων.

«Η παράταξη της Δημοκρατίας και της Ευρώπης έχει περάσει πολλά, αλλά έχει αντέξει την κρίση και τώρα δυναμώνει. Η παράταξη αυτή άντεξε γιατί λέει την αλήθεια και τολμάει ιδιαίτερα σε πολύ κρίσιμες στιγμές για την πατρίδα… Είτε θα προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις και θα φτιάξουμε την Ελλάδα της ανάπτυξης είτε θα συμβιβαστούμε με εκείνους που δεν θέλουν να αλλάξει τίποτα. Δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε με τους βολεμένους και τα προνόμιά τους… Όλοι παραδέχονται ότι τολμήσαμε εκεί που δεν τόλμησε κανείς. Αυτό είναι το σοκ που δεν μπορούν να ξεπεράσουν», ήταν οι χαρακτηριστικές αναφορές του κ. Σαμαρά, οι οποίες αν δεν μεταβληθεί η στάση των κυβερνητικών του εταίρων κ.κ. Βενιζέλου και Κουβέλη, μοιάζουν πιο πολύ ως προπομπός απόφασης εκλογών, παρά ως κατεύθυνση εκτόνωσης της ενδοκυβερνητικής κρίσης, ενόψει της κρίσιμη συνάντησης των τριών αρχηγών στις 6 μ.μ. το απόγευμα της Δευτέρας.

Σε ό,τι αφορά για τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφασή του για το χειρισμό του θέματος της ΕΡΤ επιχειρηματολόγησε ως εξής:

«Η ΕΡΤ ήταν η πιο αδιαφανής. Υπήρχαν έξι λογιστήρια που δεν επικοινωνούσαν μεταξύ τους. Στις αλλεπάλληλες απεργίες όλοι πληρώνονταν κανονικά. Υπήρχαν άνθρωποι στην ΕΡΤ που είχαν να πατήσουν χρόνια.

Πληρώνονταν απίστευτα ποσά σε υπερωρίες. Ο αρμόδιος εισαγγελέας διαφθοράς διέταξε έρευνα, δεν θα ασχοληθώ με αυτά. Έπρεπε να καταργήσουμε μία τέτοια ΕΡΤ.

Θα μαθευτούν όσα έμεναν κουκουλωμένα μέχρι εχθές. Η ΕΡΤ ήταν ακόμα και πιο σπάταλη από τα άλλα κανάλια, αλλά τηλεθέαση κάτω από τη μισή. Κανείς δεν λέει ότι η δημόσια τηλεόραση πρέπει να κρίνεται από τα ποσοστά τηλεθέασης.

Ασφαλώς μέσα στην ΕΡΤ υπήρξαν αξιόλογα προγράμματα και άνθρωποι που χάνονταν μέσα στα κυκλώματα που κυριαρχούσαν τα πάντα. Από αυτά τα κυκλώματα απαλλάσσουμε τη δημόσια τηλεόραση.

Τόσο καιρό τηλεόραση είχαμε, δημόσια ενημέρωση δεν είχαμε. Το κάστρο των βολεμένων έμενε άθικτο. Αυτό ερχόμαστε να ανατρέψουμε γιατί είναι σωστό, δίκαιο και έπρεπε να έχει γίνει από χρόνια. Δεν χρειαζόταν να μας το ζητήσει κανείς για να το κάνουμε.

Δεν μπορούμε να επιβάλλουμε θυσίες σε όλους και να αφήνουμε τους βολεμένους. Είναι υποκρισία να μας λένε να κάνουμε πίσω. Οι πολιτικοί αρχηγοί το υπογράψαμε, το συμφωνήσαμε να αποχωρήσουν 2.000 εργαζόμενοι από το Δημόσιο. Το μεγάλο ζητούμενο για όλα είναι οι μεταρρυθμίσεις που για να προχωρήσουν χρειάζονται τη στήριξη του λαού».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Ηρακλειο

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;