Βενιζέλος | Εκλογές αν δεν κάνει έστω ένα βηματάκι πίσω ο Σαμαράς

Venizelos Kouvelis

Αν το κάνει επικαιροποιούμε την κυβερνητική προγραμματική συμφωνία και συνεχίζουμε μαζί για τη σταθερότητα της χώρας

Με ανακοίνωση του γραφείου τύπου του ΠΑΣΟΚ και σχετικές δηλώσεις μετά από συνάντησή του με την ΠΟΣΠΕΡΤ προκύπτει ότι για το ΠΑΣΟΚ είναι πράγματι ανοιχτό ακόμα και το θέμα της άμεσης προσφυγής στις κάλπες, ενδεχόμενο στο οποίο προσβλέπουν ως διέξοδο αρκετοί Βουλευτές του κόμματος ενώ διαφωνεί ο Μ. Χρυσοχοΐδης, σε περίπτωση που δεν πραγματοποιηθεί σχετική έστω στροφή στη διαχείριση του ζητήματος της ΕΡΤ από τον Πρωθυπουργό και δεν επικαιροποιηθεί η προγραμματική συμφωνία των τριών κομμάτων κυβερνητικών εταίρων, ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ. Το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ φαίνονται σε ετοιμότητα για κατάθεση διακριτής νομοθετικής πρότασης από τη ΝΔ, αν και ο Α. Σαμαράς εμφανίζεται, από τη δική του πλευρά αμετακίνητος.

Η ανακοίνωση του Γρ. Τύπου:

«Επειδή ο κ. Σίμος Κεδίκογλου αναφέρθηκε σε συνάντηση των κ.κ. Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη, την Κυριακή το βράδυ, κατά τη διάρκεια της οποίας, οι αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ ενημερώθηκαν για την πρόθεση του Πρωθυπουργού να προχωρήσει στο άμεσο κλείσιμο της ΕΡΤ και στην απόλυση όλου του προσωπικού της, από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ ανακοινώνονται τα εξής: Την Κυριακή το βράδυ, σε άτυπη συνάντηση των κ.κ. Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη, συζητήθηκε όλο το φάσμα των σημαντικών θεμάτων που απασχολούν την κυβέρνηση. Κεντρικό σημείο της συζήτησης ήταν το ζήτημα της ΕΡΤ, το κλείσιμο της οποίας παρουσιάστηκε από τον κ. Σαμαρά ως η μόνη υπάρχουσα λύση για την άμεση μείωση του αριθμού των εργαζομένων στον δημόσιο τομέα κατά 2.000 άτομα, που είναι όρος για την καταβολή της επόμενης δόσης του δανείου. Οι κ.κ. Βενιζέλος και Κουβέλης αντέδρασαν αμέσως αρνητικά.

Η αρνητική θέση του ΠΑΣΟΚ επαναλήφθηκε τη Δευτέρα σε τηλεφωνική επικοινωνία των κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλου. Για το λόγο μάλιστα αυτό η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δεν ετέθη καν υπόψη των υπουργών που υποδείχθηκαν από το ΠΑΣΟΚ (όπως και των υπουργών που υποδείχθηκαν από τη ΔΗΜΑΡ) και δεν φέρει την υπογραφή τους. Είναι συνεπώς προφανές ότι η ΝΔ επέλεξε να προχωρήσει παρά την εκφρασμένη αντίθεση των άλλων δύο κομμάτων, χωρίς τα οποία δεν συγκροτείται η κοινοβουλευτική πλειοψηφία». Συμπληρωματικά ο κ. Βενιζέλος μετά την πρωινή συνάντησή του με αντιπροσωπεία της ΠΟΣΠΕΡΤ, άφησε να εννοηθεί ότι με τον τρόπο που επιχειρείται το λουκέτο στην ΕΡΤ τίθεται εν αμφιβόλω το κράτος δικαίου αλλά και η κυβερνητική σταθερότητα, σημειώνοντας ότι «Σε καμία περίπτωση αυτό δεν μπορεί να γίνει στα τυφλά, δεν μπορεί να γίνει με κλείσιμο των πομπών, με μαύρισμα του σήματος. Δεν μπορεί να γίνει από τη μια μέρα στην άλλη χωρίς διαβούλευση, δεν μπορεί να γίνει χωρίς έτοιμο ολοκληρωμένο σχέδιο και ερήμην της Βουλής. Άρα, πρέπει να διαφυλάξουμε δύο μείζονα αγαθά: Το πρώτο αγαθό είναι η Δημοκρατία και το κράτος δικαίου. Το δεύτερο αγαθό είναι η κυβερνητική σταθερότητα», καθώς κι ότι «Θεωρούμε ότι είναι απολύτως αναγκαίο η κυβέρνηση να συζητήσει σε βάθος για όλα αυτά τα θέματα γιατί η επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας είναι για εμάς όρος επιβίωσης. Όρος επιβίωσης όχι της κυβέρνησης αλλά της χώρας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

18-01-2024

Ασπρόπυργος

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;