Τσίπρας σε Παπούλια | Δείξε μας ότι δεν είσαι Πρόεδρος – κλητήρας

tsipras (1)

Παπούλιας: Διαφωνώ κι εγώ με το λουκέτο της ΕΡΤ αλλά είμαι συνταγματικά παροπλισμένος

Ότι δεν είναι διακοσμητικό στοιχείο ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να αποδείξει με πράξεις και δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ο Κάρολος Παπούλιας επέλεξε, πράγματι να «κράξει» τον Α. Σαμαρά για το κλείσιμο της ΕΡΤ, αλλά ξεκαθάρισε ότι δεν είναι στα πλαίσια των συνταγματικών αρμοδιοτήτων του η αναπομπή της σχετικής πράξης νομοθετικού περιεχομένου των κ.κ. Στουρνάρα και Κεδίκογλου.

Ο σπαρταριστός διάλογος, κατά τον οποίο ο Α. Τσίπρας τα «χώνει» πλαγίως στον ΠτΔ και ο Παπούλιας το παίζει «Αμερικάνος»…

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: Καλωσορίσατε, κύριε Πρόεδρε.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: Καλώς σας βρίσκουμε, κύριε Πρόεδρε, αν και δεν είμαστε πολύ ευδιάθετοι μετά από όσα συνέβησαν.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: Κανένας δεν είναι ευδιάθετος.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: Δυστυχώς, έχουμε ένα πλήγμα στη Δημοκρατία, στην ελευθερία του λόγου, στην κοινωνική συνοχή, αλλά και στους θεσμούς. Και φοβάμαι ότι έχουμε ένα πλήγμα και στον θεσμό της Προεδρίας, διότι το να νομίζουν κάποιοι ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι κλητήρας για να θυροκολλεί απολύσεις εργαζομένων είναι μια υποτίμηση και υποβάθμιση του θεσμού. Εμείς πιστεύουμε ότι το τελευταίο πράγμα που μας έχει μείνει σ’ αυτόν τον τόπο να υπερασπιστούμε είναι οι θεσμοί και η Δημοκρατία. Και νομίζω ότι, όπως το ίδιο το Σύνταγμα ορίζει, αυτό πρέπει να το κάνουν πρώτα και κύρια οι ίδιοι οι πολίτες: να προστατεύουν τους θεσμούς και τη Δημοκρατία. Και έρχομαι σε σας, και βεβαίως διότι έχετε αυτή τη θεσμική ιδιότητα, αλλά και ως ένας αγωνιστής για τη Δημοκρατία με ευαισθησίες στα θέματα αυτά.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: Κύριε Πρόεδρε, χαίρομαι για τη συνάντηση που έχουμε σε μια κρίσιμη πράγματι στιγμή. Δικιά μου πίστη είναι ότι πρέπει να υπάρχει Δημόσια Τηλεόραση, γιατί δεν πιστεύω ότι η ενημέρωση του λαού μπορεί να γίνεται μόνο από ιδιωτικά κανάλια. Από την άλλη μεριά, οι δυνατότητες οι δικές μου παρέμβασης είναι περιορισμένες από το Σύνταγμα. Δηλαδή, δεν μπορώ να αναπέμψω Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, διότι δεν μου δίνει το δικαίωμα και την ευχέρεια αυτή το Σύνταγμα. Αλλά, από την άλλη μεριά, σας είπα τι πιστεύω.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: Ανεξάρτητα από τις δυνατότητες που παρέχει το Σύνταγμα, νομίζω ότι έχει μια σημασία κάθε φορά, και με τις δηλώσεις μας και με τις πράξεις μας, να ανοίγουμε δρόμους. Και νομίζω ότι αυτό το κάνατε πάντοτε και θα το κάνετε και τώρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

15-03-2024

Αθήνα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;