Βάσεις 2013 | Οι αστάθμητοι παράγοντες, που αφορούν το Μηχανογραφικό

Στην πραγματικότητα η συμπλήρωση του μηχανογραφικού, είναι ο νούμερο ένα παράγοντας, που επηρεάζει την πορεία των βάσεων.

Η οικονομική κρίση και οι εκτιμήσεις για επαγγελματική αποκατάσταση σε πρώτο πλάνο.

Οικονομική κρίση.

Μετά την “επί Διαμαντοπούλου” “κατάργηση των μεταγραφών” και σε συνδυασμό με την οικονομική κρίση, παρατηρήθηκε ραγδαία μείωση στη ζήτηση θέσεων σε πανεπιστήμια της περιφέρειας. Ακόμα και για καλά τμήματα, όπως είναι τα Θετικών Επιστημών (μαθηματικό, φυσικό, χημικό).

Πλέον όμως αυτή η εικόνα, ενδέχεται να αλλάξει, αφού με το νέο νόμο για μεταγραφές, ίσως κάποιοι να τα επιλέξουν στο μηχανογραφικό τους με την προοπτική για παράδειγμα, να μεταφερθούν αργότερα στην πόλη που σπουδάζει ο αδερφός.

Το λεγόμενο ντόμινο, πάντως θα σημειωθεί σίγουρα και φέτος. Με τον όρο ντόμινο, εννοούμε το γεγονός, ότι ενώ οι μαθητές έχουν τη βαθμολογία να πιάσουν μία μέτριας βάσης σχολή στην επαρχία, προτιμούν μία χαμηλότερης στην πόλη τους. Αυτό δημιουργεί ντόμινο, αφού οι χαμηλότερες σε βάση σχολές ανεβαίνουν, ενώ οι μέτριες της επαρχίας πέφτουν!

Επαγγελματική αποκατάσταση

Φυσικά θα παίξει και ρόλο τι εκτίμηση υπάρχει αυτήν την περίοδο για την επαγγελματική αποκατάσταση. Από το 2006 και μετά, τα παιδαγωγικά εκτοξεύθηκαν. Από πέρσι, που εκτιμάται ότι η απορρόφηση δεν θα είναι ίδια, παρουσιάστηκε μείωση της ζήτησης. Το ίδιο είχε γίνει παλιότερα με τις πληροφορικές και τις Τηλεπικοινωνίες…

Συμπέρασμα. Το γεγονός ότι το μηχανογραφικό συνθέτεται από εσάς, κάνει το όλο θέμα της εκτίμησης και της πρόβλεψης των βάσεων, πολύ δύσκολο, μέχρι τουλάχιστον να δημιουργηθεί μία πρώτη εικόνα από τις επιλογές των υποψηφίων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Απρ. 2024
Μπά
FT
2 - 2
Ρεά
01 Μαϊ. 2024
Μπο
22:00
-
Παρ
01 Μαϊ. 2024
ΦΕΝ
20:45
-
ΜΟΝ
01 Μαϊ. 2024
ΜΠΑ
21:30
-
Ρεάλ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;