Η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση ακόμα πιο κοντά…

Η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση ακόμα πιο κοντά…Φαίνεται να πιάνουν τόπο τα «παρακάλια» Σαμαρά – Βενιζέλου σε Ντάισεμπλουμ 

Μετά τις συναντήσεις του Ολλανδού προέδρου του Γιούρογκρουπ Γερούν Ντάισελμπλουμ στην Αθήνα με τον Πρωθυπουργό Α. Σαμαρά αλλά και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Βενιζέλο διαρρέεται ανεπίσημη κυβερνητική πληροφόρηση ότι πλέον είναι πολύ κοντά η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από 23% σε 13% και ίσως η μικρή μείωση και κάποιων άλλων φόρων ή και μειώσεις επί της φορολογίας ακινήτω. Ακόμα συζητήθηκε σε θετικό κλίμα και μια κίνηση δραστικής μείωσης του ελληνικού δημόσιου χρέους στο σύνολό του άνω των 50 δισεκ. ευρώ, αλλά αυτό, φυσικά, μετά τις φθινοπωρινές γερμανικές εκλογές.

Ο Γ. Ντάισεμπλουμ ζήτησε από την πλευρά του, όπως λέγεται, για να συμβούν αυτά η ελληνική κυβέρνηση να πετύχει πλήρης η ανακεφαλαιοποίηση ώστε να βγουν ενισχυμένες οι ελληνικές τράπεζες και να φανούν έτοιμες να ρίξουν χρήμα στην αγορά, για να συμβάλουν στην επιστροφή της ρευστότητας και της ανάκαμψης της αγοράς, να παρουσιάσει μέχρι τον Σεπτέμβριο τουλάχιστον ή έως τα τέλη του 2013 συνεχή πρωτογενή δημοσιονομικά πλεονάσματα, να εκτελούνται επιτυχώς όλα τα μέτρα που προβλέπει το μνημόνιο.

Από τη δική της πλευρά, πάντως, η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ μετά από συνεδρίαση του φορέα της για εκταμίευση δόσης 1,74 δισεκ. προς την Ελλάδα τάχθηκε ενάντια σε οποιαδήποτε φορολογική ελάφρυνση, εκτιμώντας σε πρώτη προτεραιότητα την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, αν και επεφύλαξε και ορισμένα καλά λόγια για την πρόσφατη ελληνική οικονομική πορεία παρατηρώντας ότι υπάρχει «αξιοσημείωτη πρόοδο στη μείωση των δημοσιονομικών και ανισορροπιών και την αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας» και αφοσίωση της κυβέρνησης «προκειμένου να πετύχει ραγδαία πρόοδο όσον αφορά την ενίσχυση της παραγωγικότητας, τις διαρθρωτικές αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις στο φορολογικό και στη δημόσια διοίκηση».

Οπωσδήποτε, πάντως, άκρως υποτιμητικό για τη χώρα η λήψη ενός απλού οικονομικού μέτρου να αποτελεί υπερατλαντική συζήτηση μεταξύ ευρωπαίων αξιωματούχων και αντίστοιχων του ΔΝΤ…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

1.000

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;