4 νεκροί στα συνεχιζόμενα επεισόδια στην Τουρκία

Διεθνής ανησυχία για τις ταραχές, απολογία Ερντογάν για υπερβολική χρήση αλλά και αυστηρό μήνυμα σε όσους αμφισβητούν τη δημοκρατία

Τουλάχιστον 4 νεκροί και πάνω από 400 τραυματίες είναι ο νυχτερινός απολογισμός στην Τουρκία, από τις διαδηλώσεις στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης, αλλά και σε άλλες πόλεις. Οι πληροφορίες αυτές προέρχονται κυρίως από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, f/b & twitter, τα οποία παίζουν άλλωστε κρίσιμο ρόλο στην οράνωση των διαδηλωτών, όπως και στο Μαγκρέμπ (Β. Αφρική) δύο χρόνια περίπου πριν.

4 νεκροί στα συνεχιζόμενα επεισόδια στην Τουρκία

«Ήταν λάθος η χρήση σπρέι πιπεριού από την αστυνομία. Οκ. Διέταξα έρευνα από τον υπουργό Εσωτερικών. ήταν υπερβολικό, αλλά η αστυνομία υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει στην πλατεία Ταξίμ», είπε ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν μετά την ανεξέλεγκτη τροπή τα επεισόδια στην πλατεία Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη για τη μετατροπή ενός από τα ελάχιστα πάρκα του κέντρου της Πόλης στην πλατεία Γκεζί σε ένα ακόμα εμπορικό κέντρο. Ακόμα ο Τούρκος Πρόεδρος κάλεσε τη χώρα να δει «τα παιχνίδια που κάποιοι παίζουν στην Τουρκία» και διεμήνυσε ότι η Τουρκία έχει δημοκρατικό κοινοβουλευτικό σύστημα που καμία μειοψηφία ή άλλοι παράγοντες δεν μπορούν να αμφισβητήσουν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

13-03-2024

Μενίδι

Υπάλληλοι γραφείου

Μερική Απασχόληση

15-03-2024

Αργυρούπολη

590

⚽🏀 LIVE SCORES
09 Μαϊ. 2024
Ολυ
22:00
-
Ast
09 Μαϊ. 2024
Ατα
22:00
-
Oly

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;