Ξεκίνησε η κάθοδος για το Facebook

1005334

Νέα στοιχεία αμερικανικής εταιρείας αφορούν την κίνηση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και δείχνουν πως αρκετοί χρήστες έχουν αρχίσει να εγκαταλείπουν το Facebook.

Πιο συγκεκριμένα, μόνο στην Αμερική τον τελευταίο μήνα έχουν φύγει από το δημοφιλέστερο social media του πλανήτη πάνω από 6 εκατομμύρια χρήστες. Μεγάλη πτώση παρατηρείται και σε αρκετές άλλες ανεπτυγμένες χώρες όπως η Μ. Βρετανία, η Γερμανία, ο Καναδάς, η Γαλλία, η Ιαπωνία και άλλες.

Όπως φαίνεται, μια αιτία είναι η χρήση άλλων μέσων κοινωνικής δικτύωσης όπως τα: Tumblr (στην Αμερική αλλά και στην χώρα μας έχει αρχίσει να γίνεται ιδιαίτερα δημοφιλές), Pinterest, Instagram κ.α.

Παρ’ όλα αυτά, ένα στοιχείο δείχνει και έναν ακόμα λόγο που οι χρήστες εγκαταλείπουν το Facebook: ο μέσος χρόνος παραμονής των χρηστών έχει πέσει πάνω από 40%. Αυτό πολύ πιθανόν να σημαίνει ότι πολλοί χρήστες έχουν αρχίσει να βαριούνται. Από την εταιρεία δηλώνουν ότι η πτώση του χρόνου παραμονής οφείλεται στο γεγονός ότι πολλοί χρήστες μπαίνουν μέσω κινητών συσκευών.

Φυσικά σε άλλες χώρες οι χρήστες του Facebook αυξάνονται. Αυτό συμβαίνει κυρίως σε αναπτυσσόμενες χώρες (Βραζιλία και Ινδία παρουσιάζουν μεγάλη αύξηση) των οποίων οι χρήστες άρχισαν πρόσφατα να το χρησιμοποιούν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;