Κυβερνητική απειλή

Κυβερνητική απειλή "λουκέτου" στην ΕΡΤΜέγα ζήτημα έχει προκύψει από δημοσίευμα της Real news ότι σε σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών της τρικομματική κυβέρνησης τέθηκε θέμα από τον κ. Σαμαρά προσωρινής διακοπής της λειτουργίας της κρατικής τηλεόρασης και επαναλειτουργίας με 2.000 λιγότερους υπαλλήλους, οι κ.κ. Βενιζέλος και Κουβέλης να εκφράσουν κάποια διαφωνία. Το δημοσίευμα προκάλεσε την αντίδραση του Βουλευτή Ντινόπουλου της ΝΔ κατά του εκδότη της εφημερίδας Ν. Χατζηνικολάου τον οποίο χρέωσε για ψευδές δημοσίευμα με σκοπό να αρπάξει κάποια τηλεοπτική συχνότητα, όπως είπε, και τον δημοσιογράφο και εκδότη να απαντά ότι είναι χυδαία και λογοτρική η αντίδραση του πρώην δημοσιογράφου και Βουλευτή για ένα δημοσίευμα που δεν έχει διαψευστεί, καλώντας “κάποιος να τον μαζέψει”!

Ανακοίνωση εξέδωσε και ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ για το ζήτημα. Καταγγέλει την κυβέρνηση ότι από καιρό επιχειρεί βάσει σχεδίου την απαξίωση της ΕΡΤ, διαμηνύοντας παράλληλα ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα σταθεί εμπόδιο στον απαράδεκτο αυτό κυβερνητικό σχεδιασμό.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

”Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση, εδώ και καιρό, υλοποιεί ένα σχέδιο απαξίωσης και συρρίκνωσης της ΕΡΤ και παράλληλης μετατροπής της σε ένα απόλυτα ελεγχόμενο μέσο χωρίς την παραμικρή ανεξαρτησία στη λειτουργία της.

Αφού προηγουμένως μείωσαν μισθούς, απέλυσαν συμβασιούχους, την ίδια στιγμή που προσελάμβαναν συμβούλους με παχυλούς μισθούς, τώρα φλερτάρουν με την ιδέα του ξαφνικού θανάτου της δημόσιας ΕΡΤ. Πρόκειται για ένα πολιτικό έγκλημα-πρόκληση απέναντι στον Έλληνα φορολογούμενο, που πληρώνει για να έχει αντικειμενική, πλουραλιστική και αξιόπιστη ενημέρωση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θα σταθεί εμπόδιο σε αυτή την πορεία κατάρρευσης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και ταυτόχρονα θα αγωνισθεί για την αναβάθμισή της ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στο ρόλο της”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

15-03-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;